500 γρ. πράσινα λιγκουίνια (σπανακιού) ή άλλο λεπτό μακαρόνι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
500 ml κρέμα γάλακτος
30 γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
250 γρ. σολομός βραστός ή ψητός, κομμένος
3 κουταλάκι φρέσκο άνηθο κομμένο
αλάτι και πιπέρι
λίγο φρεσκοαλεσμένο μοσχοκάρυδο
κλαράκι άνηθου για γαρνίρισμα

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΜΠΑΒΕΤΕΣ ΜΕ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΚΟΤΌΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΠΟΥΚΑ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ...
ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ...
Κοτόπουλο με κριθαράκι στο φούρνο ...
Τηγανητό τυρί camembert με σoς από ακτινίδια και ανανά ...
Κοχύλια με φρέσκο φιλέτο τόνου μουστάρδα και χορταρικά ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΑΛΑ ΤΡΑΣΤΕΒΕΡΙΝΑ ...
ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΡΟΚΦΟΡ...
ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΨΗΤΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΠΑΣΤΑ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΥΔΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΡΥΖΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΝΤΙΖΟΝ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΠΕΚΑΝ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ...
Χοιρινό με Πράσα ...
ΣΟΥΠΑ ΤΟΝΟΥ ΜΕ ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΟΒΑ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ TAΪΛΑΝΔΗΣ ΜΕ ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ...
Πάστα με Broccoli...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ PRIMAVERA ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΠΕΣΤΟ ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΚΡΙΘΑΡΕΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ...
Σπαγγέτι με θαλασσινά ...
ΑΥΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΚΑΙ ΧΑΒΙΑΡΙ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 298 από 422  Επόμενη

ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΕΜΑΣ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ 7 ψήφοι




 

Υλικά

500 γρ. πράσινα λιγκουίνια (σπανακιού) ή άλλο λεπτό μακαρόνι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
500 ml κρέμα γάλακτος
30 γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
250 γρ. σολομός βραστός ή ψητός, κομμένος
3 κουταλάκι φρέσκο άνηθο κομμένο
αλάτι και πιπέρι
λίγο φρεσκοαλεσμένο μοσχοκάρυδο
κλαράκι άνηθου για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε τα λιγκουίνια.
2. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και τη κρέμα
3. μέχρι να πάρει βράσει.
4. Σιγοβράζουμε για 10 περίπου λεπτά, ώσπου το μίγμα να γίνει παχύρρευστο και να μειωθεί κατά τι. Προσθέτουμε την παρμεζάνα. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το σολομό, το άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
5. Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα λιγκουίνια και σερβίρουμε γαρνίροντας με ένα κλαράκι άνηθου.

Προηγούμενη Συνταγή 298 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.