1-1,5 κιλά μύδια φρέσκα με τα κελύφη τους
1/2 φλιτζ ελαιόλαδο
2,5 κουταλιές πάστα αντσούγας
250 γρ μικρά στρογγυλά μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζ ξηρό λευκό κρασί
350 γρ σπαγγέτι
μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι και πιπέρι

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΙ ...
Ψητές ντομάτες με παρμεζάνα και μαϊντανό ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΑΥΓΑ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
Στραπατσάδα ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΙΚΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ MOZZARELLA ...
Σπαγγέτι με χτένια και άσπρο κρασί ...
ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΑΥΓΟ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΠΕΡΙΑΝΙ (Beriani, Brunei)...
Ρεβύθια Σιφνέϊκα ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΧΟΝΤΡΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ΙΙ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
Σπανάκι με κρεμμύδι ...
ΦΟΥΖΙΛΙ ΑΛΑ ΣΟΡΕΝΤΙΝΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΚΑΛΑΒΡΙΑΣ ΜΕ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ ...
ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ...
ΣΟΥΦΛΕ ΑΠΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ...
"ΤΣΙΜΠΗΤΟ" ΖΥΜΑΡΙΚΟ (Csipetke) ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ TΟΝΟΥ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ...
Μπουγάτσα ...
ΣΑΛΑΤΑ ΣΗΖΑΡ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ PESTO ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 253 από 422  Επόμενη

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ, ΠΑΣΤΑ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ 0 ψήφοι




 

Υλικά

1-1,5 κιλά μύδια φρέσκα με τα κελύφη τους
1/2 φλιτζ ελαιόλαδο
2,5 κουταλιές πάστα αντσούγας
250 γρ μικρά στρογγυλά μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζ ξηρό λευκό κρασί
350 γρ σπαγγέτι
μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τα μύδια εξωτερικά και τα βάζουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα (πετάμε όσα είναι ανοιχτά) με 3 κουταλιές λάδι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τη βάζουμε σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά, για να ανοίξουν τα μύδια (πετάμε όσα δεν άνοιξαν.) Βγάζουμε τα μύδια από τα κελύφη. Περνάμε από λεπτό κόσκινο το ζωμό τους και τον βάζουμε μαζί με τα μύδια σε μια βαθιά κατσαρόλα.
2. Ρίχνουμε σε άλλη κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι και προσθέτουμε την πάστα αντσούγας και τα αναμιγνύουμε σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το κρασί και λίγο αλάτι, αν χρειάζεται, και μπόλικο μαύρο πιπέρι φρεσκοαλεσμένο και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας που και που.
3. Βράζουμε και στραγγίζουμε τα σπαγγέτι.
4. Λίγα λεπτά πριν γίνει το ζυμαρικό, προσθέτουμε τα μύδια στο μίγμα μανιταριών μαζί με το μαϊντανό και το σκόρδο, ζεσταίνουμε, αναμιγνύουμε τη σάλτσα με το ζυμαρικό και σερβίρουμε.

Προηγούμενη Συνταγή 253 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.