4 φιλέτα σολομού 120 g το καθένα περίπου, χωρίς κόκαλα και δέρμα.
1 κουταλιά ελαιόλαδο και επί πλέον για το dressing της τομάτας
αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι κατά τη γεύση
8 μικροί μίσχοι από φρέσκο θυμάρι και επί πλέον για το γαρνίρισμα (προαιρετ.)
1 φλυτζ γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
2 κουταλιές ξινή κρέμα με χαμηλά λιπαρά
2 κουταλιές χυμός λεμονιού
2 κουταλιές σως από ραπανάκι (horseradish sauce)
1 κουταλιά τριμμένη φλούδα λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο κοπανισμένη
1/2 κουταλιά πιπέρι καγιέν
1 μικρό αγγούρι, ξεφλουδισμένο, κομμένο στα τέσσερα κατά μήκος, ξεσποριασμένο αν θέλουμε
και κομμένο σε φέτες, περίπου 1 φλυτζ. Κριθαράκι με μυρωδικά
2 μέτριες, φρέσκες, ώριμες τομάτες, κομμένες σε φέτες των 5-6 χιλ.
Κριθαράκι με μυρωδικά
300 g κριθαράκι (περίπου 1,5 φλυτζ)
1 κουταλιά φρέσκα φύλλα θυμαριού
1 κουταλιά ελαιόλαδο

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ...
ΡΑΒΙΟΛΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΑΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΤΟΜΑΤΑ, ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ...
ΦΙΛΕΤΟ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΥ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ ...
ΠΑΕΓΙΑ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
Αρνί με κριθαράκι στο φούρνο ...
ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ ΠΑΝΩ ΣΕ ΦΥΚΙΑ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΣΚΟΡΔΟΛΑΔO ΜΕ ΑΧΙΝΟΥΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ...
Πέννες με κάρι και γαρίδες ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΑΥΤΕΡΗ ΣΑΛΤΣΑ ΦΙΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟΥ ...
ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΧΤΕΝΙΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑΔΙΑ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗΣ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΌ ΒΟΤΚΑ, KIMA KAI ΕΛΙΕΣ ...
Μακαρόνια με κολοκύθι ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΙΤΑΛΙΚΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΤΟΥ ΣΑΡΑΚΗΝΟΥ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΞΙΦΙΑΣ ΜΕ ΠΕΝΕΣ ΑΛΑ ΣΙΚΕΛΙΚΑ ...
ΛΙΝΓKΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ...
ΡΑΒΙΟΛΙ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟ...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ...
ΣΑΛΣΑ ΒΕΡΑΚΡΟΥΖ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ...
...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 300 από 422  Επόμενη

Σολομός με πικάντικη σος αγγουριού και κριθαράκι με μυρωδικά 0 ψήφοι




 

Υλικά

4 φιλέτα σολομού 120 g το καθένα περίπου, χωρίς κόκαλα και δέρμα.
1 κουταλιά ελαιόλαδο και επί πλέον για το dressing της τομάτας
αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι κατά τη γεύση
8 μικροί μίσχοι από φρέσκο θυμάρι και επί πλέον για το γαρνίρισμα (προαιρετ.)
1 φλυτζ γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
2 κουταλιές ξινή κρέμα με χαμηλά λιπαρά
2 κουταλιές χυμός λεμονιού
2 κουταλιές σως από ραπανάκι (horseradish sauce)
1 κουταλιά τριμμένη φλούδα λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο κοπανισμένη
1/2 κουταλιά πιπέρι καγιέν
1 μικρό αγγούρι, ξεφλουδισμένο, κομμένο στα τέσσερα κατά μήκος, ξεσποριασμένο αν θέλουμε
και κομμένο σε φέτες, περίπου 1 φλυτζ. Κριθαράκι με μυρωδικά
2 μέτριες, φρέσκες, ώριμες τομάτες, κομμένες σε φέτες των 5-6 χιλ.
Κριθαράκι με μυρωδικά
300 g κριθαράκι (περίπου 1,5 φλυτζ)
1 κουταλιά φρέσκα φύλλα θυμαριού
1 κουταλιά ελαιόλαδο

Εκτέλεση
1. Αλείφουμε κάθε φιλέτο σολωμού με 1/4 κουταλιά λάδι, ρίχνουμε από πάνω λίγο αλάτι και πιπέρι, αν θέλουμε, και επίσης από λίγο θυμάρι και τα ψήνουμε στο γκριλ σε απόσταση περίπου 15 εκ. από τη φωτιά και για 6 λεπτά, μέχρις ότου ο σολωμός να ροδίσει και το κρέας του να τρίβεται, όταν το αγγίζουμε με το πηρούνι.
2. Στο μεταξύ, σε ένα μέτριο μπολ, αναμιγνύουμε το γιαούρτι, την ξινή κρέμα, το χυμό λεμονιού, τη σως από ραπανάκι, τη φλούδα λεμονιού, το καγιέν και αλάτι κατά τη γεύση. Τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα. Ρίχνουμε με προσοχή το αγγούρι.
3. Σερβίρουμε το σολωμό συνοδευόμενο από τη σως αγγουριού, το κριθαράκι με μυρωδικά και φέτες τομάτας με λίγο λάδι. Αν θέλουμε γαρνίρουμε με επί πλέον μίσχους θυμαριού. Κριθαράκι με μυρωδικά Βράζουμε και στραγγίζουμε καλά. Σε ένα μπολ σερβιρίσματος ανακατεύουμε το κριθαράκι με το θυμάρι και το ελαιόλαδο και επίσης βάζουμε αλάτι και φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι κατά τη γεύση.

Προηγούμενη Συνταγή 300 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.