500 γρ μακαρόνια χοντρά 750 γρ κιμάς 240 γρ κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένη 1 φλιτζ βούτυρο 1/2 φλιτζ ξηρό κρασί λευκό 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο 750 γρ ντομάτες ώριμες περασμένες από τρυπητό (ή 1 κουταλιά τοματοπολτός λιωμένος σε μια κουταλιά νερό) 1 κομμάτι κανέλλα αλάτι και πιπέρι φρυγανιά κοπανισμένη 1 δόση μπεσαμέλ.
Εκτέλεση
1. Μισοβράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με το μισό βούτυρο, που το έχουμε κάψει σε ένα τηγανάκι. Χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών (τους κρόκους θα τους χρησιμοποιήσουμε για τη μπεσαμέλ) και τα ανακατεύουμε με τα μακαρόνια. Τα πασπαλίζουμε με το μισό τυρί. 2. Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο (κρατάμε λίγο για το τέλος) και καβουρδίζουμε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το κρασί και μετά τις ντομάτες (ή τον τοματοπολτό), αλάτι, πιπέρι και την κανέλλα και αφήνουμε να σιγοβράσει και να πιει όλο το ζουμί του. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μισό από το υπόλοιπο τυρί και ½ φλιτζ φρυγανιά. Τα ανακατεύουμε καλά. 3. Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ (βλ. Μπεσαμέλ σος). 4. Παίρνουμε ένα κατάλληλο ταψί, το βουτυρώνουμε, το πασπαλίζουμε με φρυγανιά και ρίχνουμε μέσα τα μισά μακαρόνια. Τα στρώνουμε καλά και τα σκεπάζουμε με τόν κιμά. Τον απλώνουμε ομοιόμορφα και επάνω του ρίχνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια. Πάνω στα μακαρόνια αδειάζουμε τη μπεσαμέλ, τη στρώνουμε καλά, πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τυρί, μετά με φρυγανιά, τη ραντίζουμε με το βούτυρο που κρατήσαμε και ψήνουμε το φαγητό σε μέτριο φούρνο επί 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Συνταγή 83 από 124
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!