2 κρεμμυδάκια στιφάδου κομμένα σε λεπτές φέτες
1 1/4 κουταλάκι κάρι
1/4 κουταλάκι νιφάδες πιπεριού
1 κουταλιά βούτυρο
3 κουταλιές σέρι
1 κιλό μύδια φρέσκα ή εναλλακτικά 250 γρ από κονσέρβα
1 φλιτζ. παχιά κρέμα
1/4 φλιτζ. νερό
2 κουταλιές φρέσκο κόλιαντρο
500 γρ σπαγγέτι ή πένες

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΧΑΒΙΑΡΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟΥ ...
ΡΟΔΕΛΕΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ...
ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΤΖΑΜΠΑΛΑΓΙΑ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΚΑΙ ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ...
ΓΛΥΚΟΞΙΝΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ...
ΣΟΥΠΑ ΜΑΡΑΘΟΥ ...
ΜΟΥΣΑΚΑΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΣΚΟΡΔΟΛΑΔO ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ...
Παγωτό Καϊμάκι ...
ΠΕΝΝΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣΚΑ ΜΕ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΡΕΓΚΙΝΕΤΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΥΡΑ ...
Σαλάτα ζυμαρικού Αλφρέντο ...
Σουτζουκάκια...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ...
Σουβλάκι με πίτα...
Αρνί με αρακά ...
ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ GARAM ASSAM (ΜΑΛΑΙΣΙΑΣ) ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΣΚΟΡΔΟ, ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΟΣΤΡΑΚΑ ΜΑΡΙΝΑΡΑ ...
Μακαρονάδα Αλφρέντο...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ ...
ΚΑΡΝΕ ΜΕΤΣΑΔΑ (Carne Mechada)...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΦΡΕΔΟ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ...
ΑΒΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΝΤΣΟ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 254 από 422  Επόμενη

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΙ 0 ψήφοι




 

Υλικά

2 κρεμμυδάκια στιφάδου κομμένα σε λεπτές φέτες
1 1/4 κουταλάκι κάρι
1/4 κουταλάκι νιφάδες πιπεριού
1 κουταλιά βούτυρο
3 κουταλιές σέρι
1 κιλό μύδια φρέσκα ή εναλλακτικά 250 γρ από κονσέρβα
1 φλιτζ. παχιά κρέμα
1/4 φλιτζ. νερό
2 κουταλιές φρέσκο κόλιαντρο
500 γρ σπαγγέτι ή πένες

Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι μαζί με το κάρι και τις νιφάδες πιπεριού για 4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σέρι και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό.
2. Προσθέτουμε τα μύδια και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Μόλις τα μύδια ανοίξουν, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα (πετάμε όσα δεν άνοιξαν.) Τα βγάζουμε από τα κελύφη, αν θέλουμε.
3. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα την κρέμα και το νερό και αφήνουμε να πάρουν βράση. Προσθέτουμε το φρέσκο κόλιαντρο και αλάτι και τέλος τα μύδια και ανακατεύουμε καλά.
4. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το ανακατεύουμε με τα μύδια και σερβίρουμε.

Προηγούμενη Συνταγή 254 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.