1-1,5 κιλά μύδια φρέσκα με τα κελύφη τους 1/2 φλιτζ ελαιόλαδο 2,5 κουταλιές πάστα αντσούγας 250 γρ μικρά στρογγυλά μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες 1/2 φλιτζ ξηρό λευκό κρασί 350 γρ σπαγγέτι μαϊντανός ψιλοκομμένος 1 σκελίδα σκόρδο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τα μύδια εξωτερικά και τα βάζουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα (πετάμε όσα είναι ανοιχτά) με 3 κουταλιές λάδι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τη βάζουμε σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά, για να ανοίξουν τα μύδια (πετάμε όσα δεν άνοιξαν.) Βγάζουμε τα μύδια από τα κελύφη. Περνάμε από λεπτό κόσκινο το ζωμό τους και τον βάζουμε μαζί με τα μύδια σε μια βαθιά κατσαρόλα. 2. Ρίχνουμε σε άλλη κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι και προσθέτουμε την πάστα αντσούγας και τα αναμιγνύουμε σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το κρασί και λίγο αλάτι, αν χρειάζεται, και μπόλικο μαύρο πιπέρι φρεσκοαλεσμένο και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας που και που. 3. Βράζουμε και στραγγίζουμε τα σπαγγέτι. 4. Λίγα λεπτά πριν γίνει το ζυμαρικό, προσθέτουμε τα μύδια στο μίγμα μανιταριών μαζί με το μαϊντανό και το σκόρδο, ζεσταίνουμε, αναμιγνύουμε τη σάλτσα με το ζυμαρικό και σερβίρουμε.
Συνταγή 253 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!