2 φλιτζ. μικρά μύδια με τα κελύφη τους 1 κουταλάκι αλάτι 1 κουταλιά φρέσκο λεμόνι ή χυμός λεμονιού 3 κρεμμυδάκια στιφάδου κομμένα 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη 2 εκ μήκος φρέσκο τζίντζερο, κομμένο 1-2 καυτερά κόκκινα τσίλι κομμένα 1/4 κουταλάκι κουρκούμη 1 κουταλιά πάστα ταμαρίνδης, διαλυμένη σε 3 κουταλιές νερό και στραγγισμένη 1/8 κουταλάκι μαύρο πιπέρι 1 κουταλιά καλαμποκέλαιο
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα σε 2,5 εκ νερού που βράζει, ατμίζουμε τα μύδια για 3 λεπτά, ώστε να ανοίξουν τα κελύφη τους. Βγάζουμε τα μύδια, πετώντας τα κελύφη, τα ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό και τα στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα μύδια με το αλάτι και το χυμό λεμονιού. 2. Δουλεύουμε στο μπλέντερ τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το τζίντζερο, τα τσίλι, την κουρκούμη, το υγρό ταμαρίνδου και το πιπέρι, ώστε να σχηματισθεί ένας πολτός (bumbu), τον οποίο και προσθέτουμε στα μύδια, αναμιγνύοντας καλά. 3. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα wok ή φαρδιά κατσαρόλα, προσθέτουμε το μίγμα από τα μύδια και τηγανίζουμε-αναδεύοντας σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Το σερβίρουμε ζεστό με βρασμένα σπαγγέτι.
Συνταγή 297 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!