1. Τραβάμε τα πόδια από τα καλαμάρια, αφαιρούμε το κόκαλο και το δέρμα από το σώμα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε το σώμα από τη μια μεριά, το απλώνουμε πάνω σε μια επίπεδη σανίδα και το χαράζουμε διαγώνια κατά δυο διευθύνσεις. Κόβουμε κάθε σώμα στα τέσσερα. 2. Βράζουμε, στραγγίζουμε και διατηρούμε ζεστό το ζυμαρικό. 3. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε το πράσο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 λεπτό. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το τσίλι και το καγιέν. Προσθέτουμε την τομάτα, το ζωμό ψαριού και τα μυρωδικά και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. 4. Προσθέτουμε τα καλαμάρια στο τηγάνι. Σιγοβράζουμε για άλλα 5-10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα βάζουμε πάνω στο ζυμαρικό και σερβίρουμε αμέσως.
Συνταγή 257 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!