20 καραβίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
χυμός ενός λεμονιού
3 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρ.) κομμένη σε λεπτές φέτες
500 γρ. σπαγγέτι
αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
...
ΧΤΕΝΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ...
ΚΡΥΑ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡA ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΞΙΦΙΑ ...
Ραγού από στρείδια ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ...
ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ...
Αστακός Παστιτσάδα ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΑΝΗΘΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ...
ΦΡΙΤΑΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΑΜΠΑΝΙΑ ...
ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ...
ΣΑΛΣΑ ΒΕΡΑΚΡΟΥΖ ΜΕ ΛΙΘΡΙΝΙ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ, ΣΟΣ ΣΑΦΡΑΝ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ...
ΜΑΛΛΙΑ ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΤΖΟΥΝ ...
ΜΑΥΡΑ ΡΑΒΙΟΛΙ ΜΕ ΣΚΟΡΠΙΝΑ, ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ, ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ AΝΗΘΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ...
Σαλάτα ζυμαρικού Αλφρέντο ...
ΚΡΥΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΝΟΥΝΤΛ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΦΙΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ ...
Κοχύλια με φρέσκο φιλέτο τόνου μουστάρδα και χορταρικά ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΠΕΣΤΟ ...
ΑΣΤΑΚΟΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΥΝΗΣΙΑΣ...
ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ...
ΦΩΛΙΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ ΑΛΑ ΚΡΕΜ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ ...
ΣΑΛΤΣΑ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΑΝΤΟΥΡΙ ...
Αρνί λαδορίγανη στο φούρνο ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 255 από 422  Επόμενη

ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ 7 ψήφοι




 

Υλικά

20 καραβίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
χυμός ενός λεμονιού
3 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρ.) κομμένη σε λεπτές φέτες
500 γρ. σπαγγέτι
αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο

Εκτέλεση
1. Βράζουμε τις καραβίδες για 3 λεπτά σε ελαφρά αλατισμένο νερό και τις αφήνουμε να κρυώσουν μέσα. Τις στραγγίζουμε (φυλάμε το υγρό τους), τις καθαρίζουμε και τις απλώνουμε σε ένα πιάτο αρκετά βαθύ.
2. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ ζεσταίνοντας το λάδι, το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό, το σκόρδο αλάτι και πιπέρι. Το ρίχνουμε πάνω στις καραβίδες και τις αφήνουμε να μαριναριστούν.
3. Βράζουμε το ζυμαρικό στο υγρό που βράσαμε τις καραβίδες, βάζοντας περισσότερο νερό και αλάτι, αν χρειάζεται. Στραγγίζουμε καλά, βγάζουμε τις καραβίδες από τη μαρινάδα, τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ζυμαρικό, ανακατεύουμε καλά για λίγα δευτερόλεπτα σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε το ζυμαρικό σε μια μεγάλη ζεσταμένη πιατέλα και τι περιβάλλουμε με τις καραβίδες. Σερβίρουμε αμέσως.

Προηγούμενη Συνταγή 255 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.