15 γρ. αντσούγες παστές
ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 πορτοκάλια ξεφλουδισμένα, χωρίς το λευκό της φλούδας και κομμένα σε κύβους
1/2 φλιτζ. τρίμματα ψωμιού
1/2 φλιτζ. λικέρ πορτοκαλιού
αλάτι
500 γρ. σπαγγέτι
1 μάτσο φρέσκια μέντα

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙΑ Η ΑΣΤΑΚΟ ΜΕ ΤΣΙΛΙ ...
ΚΡΥΑ ΚΟΧΥΛΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ...
ΧΤΥΠΗΤΗ ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
Μακαρόνια με σαρδέλες ...
Λαζάνια με θαλασσινά ...
ΜΠΡΙ ΑΝ ΚΡΟΥΤ (BRIE EN CROUTE) ...
Γιαουρτόπιτα ...
ΚΑΡΝΕ ΜΕΤΣΑΔΑ (Carne Mechada)...
ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ...
Ταλιατέλες με κρεμμύδια και τυρί Stilton ...
Μακαρονάδα με τόνο ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΦΡΑ ΔΙΑΒΟΛΟ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΡΟΚΟ ...
ΣΤΗΘΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΒΕΝΣΑΛ ΚΑΙ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΔΙ ΤΡΟΥΦΑΣ...
ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ ΣΠΑΓΓΕΤΙ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΧΤΕΝΙΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
Λιγκουίνια μα χτένια και σπαράγγια ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΚΑΛΑΒΡΙΑΣ ΜΕ ΠΕΝΕΣ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΦΟΙΝΙΚΟΔΕΝΤΡΟΥ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΑΧΙΒΑΔΕΣ MANHATTAN ...
ΨΑΡΟΤΗΓΑΝΙΑ ΑΝΑΜΙΚΤΗ...
Γαλέος με πιπεριές ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ME ΓΑΡΙΔΕΣ ΒΕΡΑΚΡΟΥΖ ...
ΓΙΟΥΒΑΡΕΛΑΚΙΑ ...
...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 248 από 422  Επόμενη

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΑ 0 ψήφοι




 
Κατά τη λαϊκή παράδοση της Σικελίας τα πορτοκάλια σερβίρονται σαν σαλάτες με λάδι και αλάτι, ως συνοδευτικά του κύριου πιάτου. Το παρόν πιάτο από την Καλαβρία συνδυάζει με πολύ ενδιαφέροντα τρόπο το πορτοκάλι και την αντσούγα.
Υλικά

15 γρ. αντσούγες παστές
ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 πορτοκάλια ξεφλουδισμένα, χωρίς το λευκό της φλούδας και κομμένα σε κύβους
1/2 φλιτζ. τρίμματα ψωμιού
1/2 φλιτζ. λικέρ πορτοκαλιού
αλάτι
500 γρ. σπαγγέτι
1 μάτσο φρέσκια μέντα

Εκτέλεση
1. Πλένουμε καλά τις αντσούγες για να φύγει το αλάτι, τις ανοίγουμε και αφαιρούμε τα κόκαλα. Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε για λίγο το σκόρδο. Προσθέτουμε τις αντσούγες και με ένα πιρούνι τις διαλύουμε, μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
3. Προσθέτουμε τα πορτοκάλια και τα τρίμματα ψωμιού, το λικέρ και ρυθμίζουμε το αλάτι.
4. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το αναμιγνύουμε με τη σάλτσα και το σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω τα φύλλα μέντας.

Προηγούμενη Συνταγή 248 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.