1κιλό πράσα και το άσπρο και το πράσινο μέρος κομμένα ροδέλες
1/4 φλιτζάνι βούτυρο
1 κουταλάκι δεντρολίβανο φρέσκο
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
1/4 φλιτζάνι λίγη κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζάνι άσπρο κρασί
200 γρ. τυρί έμμενταλ τριμμένο (στον τρίφτη του κρεμμυδιού)
20 σφολιατάκια στρογγυλά (Κανάκη)

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΦΙΛΕΤΑ ΜΟΣΧΟΥ ΜΑΡΙΝΑΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ ...
ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ...
ΣΟΥΠΑ ΜΑΡΑΘΟΥ ...
Σπαγγέτι με ντοματίνια ...
ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑ ...
Μακαρονάδα με τόνο ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ...
Γαύρος Μαρινάτος ...
ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΟΦΤΑ ...
Φιλέτο στη Σχάρα ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΑΓΚΙΝΑΡΑ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑ ...
ΚΡΥΑ ΣΟΥΠΑ ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΚΙΜΑ ...
Κοτόπουλο ψητό ...
Γαλοπούλα ψητή ...
ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΟΥΠΑ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΜΠΟΥΓΙΑΜΠΕΣΑ ΤΟΥ ΨΑΡΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΠΡΟΒΕΝΣΑΛ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ NOODLES (ΤΑΪΛΑΝΔΗ) ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΚΟΝΙΑΚ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BEURRE BLANC...
ΣΟΥΠΑ ΓΚΟΥΛΑΣ ...
Αγκινάρες Ογκρατέν...
ΜΑΓΚΟ ΤΣΑΤΝΙ ...
Κινέζικος ζωμός κοτόπουλου ...
ΡΕΒΙΘΟΣΟΥΠΑ ...
Αγκινάρες με γαρίδες...

Συνταγές » Ορεκτικά
Προηγούμενη Συνταγή 17 από 45  Επόμενη

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ 1 ψήφοι




 
Αν έχουμε πράσινο δεντρολίβανο, βάζουμε από ένα μικρό κλαράκι μετά το τυρί πάνω σε κάθε ταρτάκι, που είναι πολύ διακοσμητικό.
Υλικά

1κιλό πράσα και το άσπρο και το πράσινο μέρος κομμένα ροδέλες
1/4 φλιτζάνι βούτυρο
1 κουταλάκι δεντρολίβανο φρέσκο
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
1/4 φλιτζάνι λίγη κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζάνι άσπρο κρασί
200 γρ. τυρί έμμενταλ τριμμένο (στον τρίφτη του κρεμμυδιού)
20 σφολιατάκια στρογγυλά (Κανάκη)

Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε τα πράσα να μαραθούν, σβήνουμε με το κρασί και όταν απορροφηθεί ρίχνουμε το δεντρολίβανο, την κρέμα γάλακτος και βράζουμε μέχρι να πιει τα υγρά. Το αφήνουμε να κρυώσει. Σε λαμαρίνα βάζουμε τα σφολιατάκια και στο κέντρο βάζουμε 2 κουταλιές από τη γέμιση. Ρίχνουμε επάνω τριμμένο έμμενταλ και ψήνουμε στους 200οC, περίπου για 20-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Προηγούμενη Συνταγή 17 από 45  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

διονυσια 16-05-2009 04:58:26

ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΑ ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΑ ΚΑΙ ΑΡΕΣΑΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ ΣΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ 4 ΦΕΤΕΣ ΨΙΛΟΚΟΜΕΝΟ ΜΠΕΙΚΟΝ

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.