1 λευκή συναγρίδα βάρους 600 γρ ή οποιοδήποτε άλλο λευκό σφιχτό ψάρι 300 γρ μακαρόνι ή πέννες 1,75 φλιτζ τομάτες σε κονσέρβα 1 καρότο 1 κρεμμύδι l μίσχος σέλερι 1 σκελίδα σκόρδο 1 κλαράκι μαϊντανός 1 κλαράκι φρέσκος βασιλικός (ή λίγος ξηρός βασιλικός) 1/2 φλιτζ ξηρό λευκό κρασί 6 κουταλιές ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το ψάρι, αφαιρούμε τα εντόσθια, το κόβουμε σε φιλέτα και αφαιρούμε το δέρμα. Κόβουμε τα φιλέτα σε αρκετά μεγάλα κομμάτια. Πλένουμε και ετοιμάζουμε τα χορταρικά και τα μυρωδικά, τα ψιλοκόβουμε όλα και τα τηγανίζουμε απαλά με λάδι σε μια μεγάλη πλατιά κατσαρόλα. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε τα κομμάτια από το ψάρι, τα τηγανίζουμε απαλά για λίγα λεπτά και μετά τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα βάζουμε στην άκρη. Προσθέτουμε τις στραγγισμένες και κομμένες τομάτες στην κατσαρόλα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε μέχρι να γίνει ελαφρά παχύρρευστη. Προσθέτουμε the κρασί και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι το υγρό να μειωθεί ουσιαστικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε the ζυμαρικό σε πολύ νερό αλατισμένο που βράζει ζωηρά. Όταν το ζυμαρικό θέλει ακόμη λίγα λεπτά για να γίνει, επαναφέρουμε τα κομμάτια του ψαριού στη σάλτσα τομάτας στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Σερβίρουμε το ζυμαρικό al dente, βάζοντας από πάνω τη σάλτσα από το ψάρι.
Συνταγή 22 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
08-03-2009 22:03:25
λευκη συναγριδα δεν υπαρχει,κανω εμποριο ελληνικων ψαριων και εχω καιιχθυοπωλειο!!η συναγριδα και γενικα τα πρωτα ψαρια(φαγγρι,σαργος,σκαθαρι,τσαουσι...)ειναι καλο να τα τρωμε οσο μπορουμε με λιγοτερα μυρωδικα,γιατι η γευση τους ειναι ξεχωριστη και ειναι καλο να την γνωρισουμε για να ξερουμε και τι τρωμε οταν βγαινουμε εξω στις ψαροταβερνες,(εισαγωγης για ντοπια)επισης τρωμε ψαρι για να φαμε ψαρι και οχι σαλτσα,ειναι ξεχωριστο απο μονο του!!
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!