500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες 1 πράσινη πιπεριά ψημένη, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε λεπτές λωρίδες 4 τομάτες ξεσποριασμένες και χοντροκομμένες ή 1 κονσέρβα των 400 γρ. 1/2 μίσχος σέλερι κομμένος σε λεπτές φέτες 1 μικρό καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες 1/2 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο 1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί τζίντζερ τριμμένο 500 γρ. πέννες ή άλλο παρόμοιο ζυμαρικό 1/2 φλιτζ. ελαφριά κρέμα 6-8 φύλλα βασιλικός (ή λίγος ξηρός βασιλικός) χοντροκομμένος αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
Εκτέλεση
1. Σοτάρουμε το καρότο, το σέλερι, το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά σε μια σκεπασμένη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Προσθέτουμε την πιπεριά, τις τομάτες, τις γαρίδες και λίγο τζίντζερ. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας καλά. 2. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το αναμιγνύουμε με την κρέμα, το βάζουμε σε ένα ζεσταμένο βαθύ μπολ σερβιρίσματος και το αναμιγνύουμε απαλά με τη σάλτσα γαρίδας και με το βασιλικό. 3. Σερβίρουμε αμέσως.
Συνταγή 350 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!