500 γρ. σπαγγέτι
500 γρ. πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 ως 1 κουταλάκι πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο ή κατά τη γεύση
200 γρ. καπνιστό ζαμπόν ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
60 γρ. τυρί παρμεζάνα ή γραβιέρα φρεσκοτριμμένο
αλάτι

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
Κοκκινιστό με φέτα ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ...
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΡΙΓΩΤΕΣ ΑΛΑ ΠΙΤΖΑΪΟΛΑ ...
ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ...
ΜΠΟΥΚΑΤΙΝΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΡΟΥΛΙ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ...
ΠΕΝΕΣ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ΝΕΑΣ ΟΡΛΕΑΝΗΣ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΚΑΛΑΒΡΙΑΣ ΜΕ ΠΕΝΕΣ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ ...
ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ...
Μοσχάρι με κολοκυθάκια στο φούρνο ...
ΤΥΡΟΠΙΤΤΑ ΜΕ ΡΟΚΦΟΡ ΚΑΙ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ...
ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΨΗΤΟ ΜΕ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ...
ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ ...
Κοχύλια με αστακοουρές ραγού σε σος λεμονιού ...
ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΠΟΥΡΕ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ...
ΓΑΛΕΟΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ...
Γαύροι λαδορίγανη στο φούρνο ...
Σαλιγκάρια Μπουμπουριστά ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΟΦΡΙΤΟ ...
ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ ΚΑΙ NOODLES ...
ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΠΟΥΡΕ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ...
ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΣΤΙΦΑΔΟ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, κρεατικά
Προηγούμενη Συνταγή 33 από 124  Επόμενη

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΖΑΜΠΟΝ 1 ψήφοι




 

Υλικά

500 γρ. σπαγγέτι
500 γρ. πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 ως 1 κουταλάκι πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο ή κατά τη γεύση
200 γρ. καπνιστό ζαμπόν ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
60 γρ. τυρί παρμεζάνα ή γραβιέρα φρεσκοτριμμένο
αλάτι

Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του.
2. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε το πράσο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθεί. Βάζουμε το λευκό πιπέρι και 1 κουταλάκι αλάτι και στη συνέχεια το σβήνουμε με το ζωμό κοτόπουλου. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι το πράσο να μαλακώσει καλά. Αν στεγνώσει προσθέτουμε από το νερό που βράζει το ζυμαρικό.
3. Αναμιγνύουμε το ζυμαρικό με τη σάλτσα σε πολύ χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε ρίχνοντας και το τριμμένο τυρί.
4. Σερβίρουμε αμέσως σε ζεσταμένα πιάτα.

Προηγούμενη Συνταγή 33 από 124  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.