800 γρ σος σαφράν (βλ.παρακάτω)
4 φιλέτα από φρέσκο σολομό των 180-240 γρ το καθένα
1 φλιτζ παχιά κρέμα
5 κουταλιές τυρί παρμεζάνα τριμμένο
500 γρ πέννες βρασμένες και στραγγισμένες, κρύες
αλατοπίπερο κατά τη γεύση
φρέσκα τσάϊβς κομμένα για γαρνίρισμα

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΜΑΛΛΙΑ ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΤΖΟΥΝ ...
ΜΑΥΡΑ ΡΑΒΙΟΛΙ ΜΕ ΣΚΟΡΠΙΝΑ, ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ, ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ AΝΗΘΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ...
Σαλάτα ζυμαρικού Αλφρέντο ...
ΚΡΥΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΝΟΥΝΤΛ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΦΙΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΠΕΣΤΟ ...
Κοχύλια με φρέσκο φιλέτο τόνου μουστάρδα και χορταρικά ...
ΑΣΤΑΚΟΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΥΝΗΣΙΑΣ...
ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ...
ΦΩΛΙΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ ΑΛΑ ΚΡΕΜ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΑΝΤΟΥΡΙ ...
ΣΑΛΤΣΑ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ...
Αρνί λαδορίγανη στο φούρνο ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ ...
...
Ξιφίας με ζυμαρικό αλα σικελικά ...
Γουρουνόπουλο με πατάτες στο φούρνο ...
ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΤΥΡΙΩΝ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΦΡΕΣΚΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΣΚΟΡΔΟΛΑΔO ΜΕ ΑΧΙΝΟΥΣ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ...
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΚΡΥΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ...
ΦΡΙΤΑΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΑΡΑΜΠΙΑΤΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ ...
ΠΕΝΕΣ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΜΕ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ ...
Φετουτσίνια με χτένια ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 343 από 422  Επόμενη

ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ, ΣΟΣ ΣΑΦΡΑΝ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ 2 ψήφοι




 

Υλικά

800 γρ σος σαφράν (βλ.παρακάτω)
4 φιλέτα από φρέσκο σολομό των 180-240 γρ το καθένα
1 φλιτζ παχιά κρέμα
5 κουταλιές τυρί παρμεζάνα τριμμένο
500 γρ πέννες βρασμένες και στραγγισμένες, κρύες
αλατοπίπερο κατά τη γεύση
φρέσκα τσάϊβς κομμένα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
1. Βράζουμε, ξεπλένουμε για κρυώσει καλά και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Σε μια πλατιά κατσαρόλα αναμιγνύουμε τη σος σαφράν, το σολομό και την κρέμα και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά. Μαγειρεύουμε μέχρι ο σολομός να ασπρίσει. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και το κρύο ζυμαρικό. Μαγειρεύουμε μέχρι η σάλτσα να καλύψει το ζυμαρικό και να χάσει το περισσότερο υγρό της. Γαρνίρουμε με τα τσάϊβς και σερβίρουμε.Το κρύο ζυμαρικό κάνει τη σάλτσα πιο παχύρρευστη.

Προηγούμενη Συνταγή 343 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.