300 γρ. κριθαράκι 1/3 φλιτζ. τομάτες λιαστές με στραγγισμένο το λάδι τους 5 κουταλιές ελαιόλαδο έξτρα παρθένο 1/4 φλιτζ. ξύδι βαλσάμικο 1/4 φλιτζ. ελιές Καλαμών κομμένες (ή άλλες μαύρες ελιές άλμης). 1 φλιτζ. ραδίκι ψιλοκομμένο (περίπου 1 κεφαλάκι) 1/2 φλιτζ. κουκουνάρια καβουρδισμένα 1/2 φλιτζ. φρέσκος βασιλικός κομμένος 1/2 φλιτζ. παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε καλά το κριθαράκι και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. 2. Προσθέτουμε τις λιαστές τομάτες, το ελαιόλαδο, το ξύδι και τις ελιές και τα αναμιγνύουμε καλά. Το αφήνουμε να κρυώσει. (Μπορεί να ετοιμαστεί και μέχρι 6 ώρες πριν. Το σκεπάζουμε και το παγώνουμε. Το επαναφέρουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος πριν συνεχίσουμε.) 3. Αναμιγνύουμε το ραδίκι, τα κουκουνάρια, το βασιλικό, την παρμεζάνα και το σκόρδο με το μίγμα από το κριθαράκι. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση και σερβίρουμε.
Συνταγή 49 από 57
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!