400 γρ μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές βούτυρο (ή ελαιόλαδο)
500 γρ σπανάκι αποψυγμένο ή φρέσκο μαραμένο στον ατμό
χυμός 1 λεμονιού
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι ή κατά τη γεύση
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
200 γρ κρέμα
100 γρ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
50 γρ. τυρί γραβιέρα φρεσκοτριμμένο
300 γρ νουντλ

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
...
MΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ...
ΧΥΛΟΠΙΤΤΕΣ ΜΕ ΜΗΛΑ ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΝΤΙΠ ΦΕΤΑΣ...
Κινέζικος ζωμός κοτόπουλου ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
Ταλιατέλες με στρείδια τηγανητά με αυγό και μπέικον ...
CHOCO BROWNIE ...
...
ΣΟΥΠΙΕΣ ΣΤΗ ΧΟΒΟΛΗ ...
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΣΚΟΡΔΟ-ΛΑΔΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ, ΑΝΗΘΟ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΧΤΕΝΙΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΝΟΥΝΤΛ ΑΒΓΟΥ ΤΣΑΟΥ ΜΕΙΝ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ PESTO ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ ...
ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ...
ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΤΟΜΑΤΕΣ ...
ΜΑΥΡΑ ΡΑΒΙΟΛΙ ΜΕ ΣΚΟΡΠΙΝΑ, ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ, ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ AΝΗΘΟ ...
Κρέμα αβοκάντο με καπνιστό σολωμό ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΣΚΟΡΔΟΛΑΔO ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΙΚΕΛΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ ...
ΚΡΙΘΑΡΆΚΙ "RISOTTO" ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
Κοτόπουλο ψητό ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΥΔΙΑ ...
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, χορταρικά
Προηγούμενη Συνταγή 225 από 301  Επόμενη

ΝΟΥΝΤΛ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ Ο ΓΚΡΑΤΕΝ 0 ψήφοι




 

Υλικά

400 γρ μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές βούτυρο (ή ελαιόλαδο)
500 γρ σπανάκι αποψυγμένο ή φρέσκο μαραμένο στον ατμό
χυμός 1 λεμονιού
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι ή κατά τη γεύση
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
200 γρ κρέμα
100 γρ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
50 γρ. τυρί γραβιέρα φρεσκοτριμμένο
300 γρ νουντλ

Εκτέλεση
1. Τηγανίζουμε τα μανιτάρια στο βούτυρο (ή το λάδι) μέχρι να φύγει το νερό τους, προσθέτουμε το σπανάκι, το χυμό λεμονιού, το αλατοπίπερο και 100 γρ κρέμας και τα ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή φωτιά.
2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και το σοτάρουμε με λίγο βούτυρο (ή λάδι) και το αναμιγνύουμε με το μοσχοκάρυδο.
3. Βάζουμε το ζυμαρικό σε ένα ταψί ή πυρέξ και από πάνω απλώνουμε το μίγμα που ετοιμάσαμε. Ρίχνουμε από πάνω το μίγμα παρμεζάνας (2/3) και γραβιέρας (1/3) και άλλα 100 γρ κρέμα.
4. Βάζουμε το πυρέξ για 10 λεπτά στο φούρνο και σερβίρουμε.

Προηγούμενη Συνταγή 225 από 301  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.