500 g φιδές ή ψιλά σπαγγέτι 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο 500 g φρέσκα μύδια με τα κελύφη τους καθαρισμένα 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 2 κρεμμυδάκια στιφάδου ψιλοκομμένα 3/4 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί αλάτι και πιπέρι 250 g στρείδια 6 κουταλιές μαϊντανός κομμένος
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το φιδέ, διατηρώντας τον ζεστό. 2. Στο μεταξύ σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό λάδι. Προσθέτουμε τα μύδια. Σκεπάζουμε και τηγανίζουμε για 4 περίπου λεπτά, ώσπου να ανοίξουν τα μύδια. 2. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια και τηγανίζουμε ώσπου να μαλακώσουν. 3. Στραγγίζουμε τα μύδια και προσθέτουμε το υγρό τους στα κρεμμυδάκια με το άσπρο κρασί. Βάζουμε αλατοπίπερο. Το αφήνουμε να πάρει βράση. Το σιγοβράζουμε ξεσκέπαστο, ώσπου να μειωθεί ελαφρά. 4. Αφαιρούμε από τα περισσότερα μύδια τα κελύφη τους αφήνοντας μερικά για γαρνίρισμα. Στραγγίζουμε τα στρείδια. Προσθέτουμε τα μύδια και τα στρείδια στο ζωμό που βράζει. Ρίχνουμε πάνω τους το μαϊντανό. 5. Ανακατεύουμε με το ζυμαρικό και σερβίρουμε αμέσως.
Συνταγή 285 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!