500 γρ. ταλιατέλες
2 φλιτζ. φρέσκο ή κατεψυγμένο αρακά
1/4 φλιτζ. βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
125 γρ. προσούτο, κομμένο σε κύβους
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/3 φλιτζ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
Αμύγδαλα καβουρδισμένα ...
ΣΟΥΦΛΕ ΑΠΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ...
ΚΟΧΥΛΑΚΙΑ ΦΛΟΡΕΝΤΙΝΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ...
ΑΣΤΑΚΟΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΥΝΗΣΙΑΣ...
ΦΙΛΕΤΑ ΜΟΣΧΟΥ ΜΑΡΙΝΑΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ ...
ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΑΝΙ ΤΟΥΣ ...
ΜΠΑΜΠΑ ΓΚΑΝΟΥΣ ΜΕ ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ΣΟΥΜΑΤΡΑΣ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΤΑΜΑΡΙΝΔΗ...
Πέννες με σολομό και σάλτσα από λεμόνι και εστραγκόν ...
Κοτόπουλο με αμύγδαλα ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΕΜΑΣ ΑΠΟ ΧΤΕΝΙΑ, ΑΧΛΑΔΙ, ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ...
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ...
ΝΟΥΝΤΛ ΣΕΤΣΟΥΑΝ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΦΥΣΤΙΚΙΟΥ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ VINDALOO ...
ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ΨΗΜΕΝΕΣ ΣΕ ΧΟΝΤΡΟ ΑΛΑΤΙ ...
ΦΟΥΖΙΛΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΙΜΑ ΑΛΑ ΡΟΜΑΝΑ ...
Λιγκουίνια με χτένια και τομάτες ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΟΦΑΣΟΥΛΑ ...
ΜΟΥΣ ΜΕ ΣΟΛΩΜΟ ...
ΣΠΑΓΕΤΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΑΛΑ ΚΟΡΤΙΝΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΜΕ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΜΠΡΑΝΤΙ ...
ΖΩΜΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ...
ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΑΡΙΝΑΤΟ ...
ΨΑΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ...
ΑΛΕΙΜΜΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΟΥ...
ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΤΟΣΚΑΝΗΣ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΑΙ ΠΕΚΟΡΙΝΟ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, κρεατικά
Προηγούμενη Συνταγή 25 από 124  Επόμενη

Ταλιατέλες με προσούτο και αρακά 2 ψήφοι




 

Υλικά

500 γρ. ταλιατέλες
2 φλιτζ. φρέσκο ή κατεψυγμένο αρακά
1/4 φλιτζ. βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
125 γρ. προσούτο, κομμένο σε κύβους
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/3 φλιτζ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση
Βράζετε τον αρακά σε μια μικρή κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, ώσπου ν' αρχίσει να μαλακώνει. Τον σουρώνετε και τον αφήνετε στην άκρη. Ζεσταίνετε το Βούτυρο σ' ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το προσούτο για 5 λεπτά. Προσθέτετε τον αρακά και αλατοπιπερώνετε. Μαγειρεύετε για 5 λεπτά. Βράζετε τις ταλιατέλες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, ώσπου να γίνουν al dente. Τις σουρώνετε και τις μεταφέρετε σε μια ζεστή πιατέλα. Αναμειγνύετε προσεκτικά με τη σάλτσα, πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και σερβίρετε.

Προηγούμενη Συνταγή 25 από 124  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.