500 γρ. σπαράγγια φρέσκα
αλάτι
500 γρ. ταλιατέλες φρέσκες ή 350 γρ. ξηρές
3,5 κουταλιές βούτυρο
250 γρ. προσούτο ή ζαμπόν (όχι καπνιστό) κομμένο σε λωρίδες των 2,5 εκ.
1 φλιτζ. παχιά κρέμα
πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
3 κουταλιές τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΠΡΑΣΙΝΑ ΧΤΕΝΙΑ ...
ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙΑ Η ΑΣΤΑΚΟ ΜΕ ΤΣΙΛΙ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ KAI BOTKA ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ OLD BAY* ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΝΤΙΖΟΝ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΠΕΚΑΝ ...
Κοτόπουλο με αρακά ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΤΟΣΚΑΝΗΣ ...
ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ...
Ραβιόλι με θαλασσινά και σως από πορτοκάλι και κρόκο ...
ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΗ ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΑΠΟ ΝΟΥΝΤΛ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΙΛΑΝΕΖΑ ...
ΝΟΥΝΤΛ ΣΑΓΚΑΗΣ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ...
ΣΑΛΤΣΑ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ ΣΙΚΕΛΙΑΣ ΜΕ ΦΑΚΕΣ ...
ΠΕΝΕΣ ΑΛΑ ΤΡΕΒΙ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΜΠΡΟΚΟΛΑ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΝΤΙΖΟΝ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΙ...
ΜΟΥΣ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΨΑΡΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
Μοσχάρι Βραστό ...
ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΑΠΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΓΚΛΑΣΟ ΚΑΡΙ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΙΚΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΤΣΑΟΥ ΜΕΪΝ ΜΕ ΝΟΥΝΤΛ ΑΥΓΟΥ (Pork Chow Mein) ...
ΣΟΛΩΜΟΣ ΛΟΜΙ (Lomi Salmon) ...
ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ (Ινδονησία) ...
Μακαρονάκι κοφτό με δέκα μυρωδικά ...
Μακαρονάκι με πέστροφα καπνιστή, μαγιονέζα και γιαούρτι ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, κρεατικά
Προηγούμενη Συνταγή 24 από 124  Επόμενη

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ, ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ 1 ψήφοι




 

Υλικά

500 γρ. σπαράγγια φρέσκα
αλάτι
500 γρ. ταλιατέλες φρέσκες ή 350 γρ. ξηρές
3,5 κουταλιές βούτυρο
250 γρ. προσούτο ή ζαμπόν (όχι καπνιστό) κομμένο σε λωρίδες των 2,5 εκ.
1 φλιτζ. παχιά κρέμα
πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
3 κουταλιές τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
1. Βάζουμε να βράσει το νερό.
2. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια κόβοντας τις σκληρές βάσεις. Κόβουμε τις κορυφές σε μήκη των 5 εκ., διατηρώντας τους μίσχους μονοκόμματους, πρώτα τους πιο χοντρούς και τους βράζουμε μέχρι να μισογίνουν. Προσθέτουμε τις κορυφές και συνεχίζουμε το βράσιμο ,μέχρι να γίνουν τρυφερές αλλά να παραμένουν τραγανές, σκληρές και καθαρά πράσινες. Τις δοκιμάζουμε στην πορεία. Τις βγάζουμε και τις κρυώνουμε ελαφρά.
3. Βράζουμε το ζυμαρικό στο νερό των σπαραγγιών.
4. Λιώνουμε το βούτυρο στο τηγάνι και σοτάρουμε το προσούτο, μέχρι το βούτυρο να αρχίσει να σκουραίνει,αλλά χωρίς να ξεροτηγανίσουμε το προσούτο. Προσθέτουμε την κρέμα και αφήνουμε να πάρει βράση και πάλι, ενώ ξύνουμε τα κομματάκια προσούτο από τον πάτο του τηγανιού. Τρίβουμε από πάνω λίγο φρέσκο πιπέρι. Κόβουμε τους μίσχους των σπαραγγιών σε μήκη των 5 εκ. Τους βάζουμε στη σάλτσα με τις κορυφές και ανακατεύουμε για να καλυφθούν. Η κρέμα θα πρέπει να έχει μειωθεί και να είναι παχύρρευστη.
5. Στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το βάζουμε σε ένα ζεσταμένο μπολ σερβιρίσματος.
6. Αναμιγνύουμε με τη σάλτσα και την παρμεζάνα, ανακατεύουμε προσεκτικά και δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο πριν σερβίρουμε.

Προηγούμενη Συνταγή 24 από 124  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.