1 κίτρινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κρεμμύδι μεγάλο
500 γρ φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε μπουκιές
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά πάστα κάρι ή 2 κουταλιές Μαντράς κάρι (σκόνη)
0,5 λίτρο ζωμός κοτόπουλου (2 κύβοι)
4 κουταλιές κοκοκάρυδο τριμμένο
2 κουταλιές χυμός λεμονιού
2 κουταλιές σόγια σος (αλμυρή)
αλάτι πιπέρι
500 γρ σπαγγέτι

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ ...
ΦΙΝΟΚΙΟ ΓΚΡΑΤΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ...
ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΤΟΥΡΣΙ ...
ΨΑΡΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ...
ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΑΝΙ ΤΟΥΣ ...
ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΦΙΛΕΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ...
ΝΟΥΝΤΛ ΡΟΜΑΝΟΦ ...
Τυροκροκέτες ...
Ζωμός από γαρίδες και καβούρι ...
ΓΑΡΙΔΟΣΟΥΠΑ ...
ΑΛΕΙΜΜΑ ΑΠΟ ΨΗΤΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ...
ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΟΥΦΛΕ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΣΑ ΒΕΡΑΚΡΟΥΖ ΑΠΟ ΛΙΘΡΙΝΙ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ ...
ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ...
ΧΑΛΒΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ...
ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ (Escargots a l’ amour)...
ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΑΡΙΝΑΤΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ ...
ΣΑΛΤΣΑ ΝΕΑΣ ΟΡΛΕΑΝΗΣ...
ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΚΟΧΥΛΙΑ, ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ...
ΖΩΜΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ...
ΕΥΚΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΤΡΕΙΔΙΩΝ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΧΑΒΙΑΡΙ ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΕΣ ΣΑΛΑΤΑ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΝΟΥΝΤΛ ΣΕΤΣΟΥΑΝ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΠΙΤΣΑΓΙΟΛΑ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ...

Συνταγές » Κρεατικά
Προηγούμενη Συνταγή 165 από 170  Επόμενη

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΑΡΙ ΚΑΙ ΣΠΑΓΓΕΤΙ 1 ψήφοι




 
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε: (α) Λευκό ψάρι ή τόνο αντί για κοτόπουλο, (β) Γκαράμ Μασάλα αντί για κάρι, (γ) πένες αντί για σπαγγέτι
Υλικά

1 κίτρινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κρεμμύδι μεγάλο
500 γρ φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε μπουκιές
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά πάστα κάρι ή 2 κουταλιές Μαντράς κάρι (σκόνη)
0,5 λίτρο ζωμός κοτόπουλου (2 κύβοι)
4 κουταλιές κοκοκάρυδο τριμμένο
2 κουταλιές χυμός λεμονιού
2 κουταλιές σόγια σος (αλμυρή)
αλάτι πιπέρι
500 γρ σπαγγέτι

Εκτέλεση
1. Κόβουμε τις πιπεριές σε κύβους και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Πλένουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
2. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις λωρίδες κοτόπουλου και τηγανίζουμε για λίγο. Προσθέτουμε τη σκόνη (ή πάστα) κάρι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το ζωμό κοτόπουλου, την κρέμα κοκοκάρυδου και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 8-10 λεπτά. Καρυκεύουμε τη σάλτσα με λεμόνι, σόγια σος, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλα 5 λεπτά.
3. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε τα σπαγγέτι.
4. Αναμιγνύουμε τα σπαγγέτι με τη σάλτσα και σερβίρουμε. Σερβίρεται με κρύα μπύρα και γαλλικό ψωμί με βούτυρο.

Προηγούμενη Συνταγή 165 από 170  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.