1/2 φλυτζ τομάτες ξεραμένες στον ήλιο
1 φλυτζ βραστό νερό
1/2 φλυτζ συν 2 κουταλιές ζωμός λαχανικών (ή άπαχος ζωμός κοτόπουλου)
1/2 φλυτζ κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
125 g μανιτάρια κομμένα σε φέτες
125 g κριθαράκι
1/2 φλυτζ βασιλικός φρέσκος κομμένος
Αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι κατά τη γεύση

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΝΤΙΠ ΜΕ ΚΡΕΜΟΤΥΡΙ ΚΑΙ ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ...
ΑΡΝΑΚΙ ΜΟΓΓΟΛΙΑΣ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΕ ΜΕ ΜΠΙΡΑ ...
ΡΥΖΙ ΟΡΕΚΤΙΚΟ ...
ΦΟΥΖΙΛΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΥΤΑΝΕΣΚΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΣΙΝΙ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ CAJUN ΜΕ ΒΙΔΕΣ ΚΑΙ ΨΗΤΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
Μακαρονάδα με τόνο ...
Μακαρόνια με γαρίδες σε σάλτσα τομάτας ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΦΡΑ ΔΙΑΒΟΛΟ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑΣ ΓΑΛΛΙΚΗ ...
Μπακαλιάρος με σέλινα και κάστανα ...
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΨΗΤΟ ΜΕ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ...
ΡΟΛΟ ΑΠΟ ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΗΛΟΥ...
ΡΑΒΙΟΛΙ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΤΟΜΑΤΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΚΑΙ ΠΙΠΈΡΙΕΣ ...
ΝΤΙΠ ΑΠΟ ΠΑΣΤΑ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΕΜΑΣ ΑΠΟ ΑΝΗΘΟ ...
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΜΕ ΤΣΙΛΙ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ, ΔΥΟ ΤΥΡΙΑ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑ ΔΙΑΒΟΛΟ ...
ΑΣΤΑΚΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΑΡΙΓΙΑΝΝΑΣ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΤΥΡΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ...
ΜΟΥΣ ΣΟΛΟΜΟΥ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, χορταρικά
Προηγούμενη Συνταγή 282 από 301  Επόμενη

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΤΟΜΑΤΕΣ ΞΕΡΑΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ 0 ψήφοι




 

Υλικά

1/2 φλυτζ τομάτες ξεραμένες στον ήλιο
1 φλυτζ βραστό νερό
1/2 φλυτζ συν 2 κουταλιές ζωμός λαχανικών (ή άπαχος ζωμός κοτόπουλου)
1/2 φλυτζ κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
125 g μανιτάρια κομμένα σε φέτες
125 g κριθαράκι
1/2 φλυτζ βασιλικός φρέσκος κομμένος
Αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι κατά τη γεύση

Εκτέλεση
1. Βάζουμε να βράσει μια κατσαρόλα με 2-3 λίτρα νερό για το κριθαράκι.
2. Κόβουμε τις ξεραμένες τομάτες σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Τους ρίχνουμε βραστό νερό και τις αφήνουμε για 5 λεπτά. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ζωμό λαχανικών σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τις σοτάρουμε για 1 λεπτό. Στραγγίζουμε τις τομάτες και τις βάζουμε με τον υπόλοιπο ζωμό στα μανιτάρια. Ανεβάζουμε τη φωτιά και μειώνουμε το υγρό στο μισό.
3. Μόλις το νερό για το κριθαράκι βράσει, προσθέτουμε το κριθαράκι, το βράζουμε και το στραγγίζουμε. Σε ένα μπολ σερβιρίσματος, αναμιγνύουμε το κριθαράκι με το μίγμα των λαχανικών. Ρίχνουμε από πάνω το βασιλικό και προσθέτουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση.

Προηγούμενη Συνταγή 282 από 301  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.