1. Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές λάδι σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει μισοδιάφανο, περίπου για 5 λεπτά. Αναμιγνύουμε τις τομάτες, τον ξηρό βασιλικό και τους πιπερόσπορους. Αφήνουμε να πάρει βράση, σπάζοντας τις τομάτες με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε να βράσει. Κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο, σιγοβράζουμε και το μίγμα γίνεται μια παχύρρευστη σάλτσα, περίπου 6 φλιτζ, νακατεύοντας πού και πού, περίπου για 1 ώρα και 10 λεπτά. Βάζουμε αλατοπίπερο (Μπορεί να γίνει και δυο μέρες πριν και να φυλαχθεί σκεπασμένη στο ψυγείο. Ξαναζεσταίνεται σε χαμηλή φωτιά πριν τη συνεχίσουμε.) 2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190οC. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό. 3. Επαναφέρουμε το ζυμαρικό στην κατσαρόλα του και το ανακατεύουμε με 3 κουταλιές λάδι. Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Αναμιγνύουμε και το τυρί Havarti. Μεταφέρουμε το ζυμαρικό σε ένα ταψί διαστάσεων 33Χ23Χ5 εκ. Ρίχνουμε από πάνω τις ελιές και την παρμεζάνα. 4. Ψήνουμε μέχρι το ζυμαρικό να ζεσταθεί καλά, περίπου για 30 λεπτά. Ρίχνουμε από πάνω βασιλικό και σερβίρουμε.
Συνταγή 28 από 301
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!