250 γρ. σπαγγέτι 2 κουταλιές ελαιόλαδο 3 σκελίδες σκόρδο 1/2 κόκκινη πιπεριά, καθαρισμένη, ξεσποριασμένη και κομμένη σε επιμήκη φετάκια 1/2 κίτρινη πιπεριά καθαρισμένη, ξεσποριασμένη και κομμένη σε επιμήκη φετάκια 400 γρ. ντοματάκια από κονσέρβα κομμένα 1 κουταλιά κάπαρη 30 γρ. ελιές μαύρες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες 1/8 κουταλάκι αλάτι 1/16 κουταλάκι ζάχαρη 1/16 κουταλάκι πιπέρι μαύρο 1 κουταλιά κρασί κόκκινο 1/4 κουταλάκι ρίγανη ξηρή 1/4 κουταλάκι βασιλικός ξηρός
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό. 2. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη, βαριά κατσαρόλα, προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις πιπεριές και μαγειρεύουμε για 2-4 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει παχύρρευστο. 3. Ρίχνουμε ανακατεύοντας την κάπαρη, τις ελιές, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας που και που. Προσθέτουμε το κρασί, τη ρίγανη και το βασιλικό. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ακόμη. 4. Αναμιγνύουμε με το ζυμαρικό και σερβίρουμε.
Συνταγή 184 από 301
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!