1. Στραγγίζουμε το γιαούρτι με ένα σουρωτήρι που έχουμε στερεώσει σ' ένα μπολ και έχουμε σκεπάσει με ένα νοτισμένο πανί, αφήνοντάς το για 30 λεπτά. Το μεταφέρουμε μετά σ' ένα μικρότερο μπολ και το αναμειγνύουμε με το φρέσκο βούτυρο και τον άνηθο, καθώς και δύο τρεις σταγόνες ξύδι λευκό. 2. Ετοιμάζουμε την ψησταριά λαδώνοντας τη σχάρα. Την τοποθετούμε στα 13-15 εκ. πάνω από τα κάρβουνα. 3. Ανακατεύουμε απαλά το κρέας, το κρεμμυδάκι, το μαϊντανό, τα αβγά, ρίγανη, το μπαχάρι και το κύμινο και έπειτα προσθέτουμε όση τριμμένη φρυγανιά πάρει. Πλάθουμε μπιφτέκια πάχους όσο θέλουμε και τα ψήνουμε για 7 λεπτά από κάθε πλευρά, ώστε να κρατήσουν τους χυμούς τους. 4. Περιχύνουμε τις ψημμένες πίτες με φρέσκο βούτυρο και τις ανοίγουμε στα δύο σχηματίζοντας ένα πουγκί. Βάζουμε τα μπιφτέκια στις πίττες ρίχνοντας από πάνω τη φρέσκια ντομάτα και λίγο φρέσκο μαϊντανό.
Συνταγή 122 από 170
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ 30-10-2009 17:40:37
το κεμπαπ δεν θέλει απαραίτητα αρνισιο ή πρόβειο κιμα;
ΝΤΙΝΑ 24-06-2009 08:45:38
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΜΠΑΠ ΕΙΝΑΙ SUPER ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΑ ΚΑΙ ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ
ΜΑΡΙΑ 09-05-2009 01:10:05
ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ?
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!