1. Μουλιάζουμε το λάχανο σε άφθονο νερό για 6 ώρες, αλλάζοντας συχνά το νερό, για να αποβάλει το αλάτι. Στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε το λάχανο. Ανακατεύουμε τον πολτό ντομάτας ή την πάπρικα, προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, το σκεπάζουμε και το μαλακώνουμε στο λάδι για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαραθεί. 2. Αν χρησιμοποιούμε φρέσκες καυτές πιπεριές, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τις σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο χοιρινό και το πασπαλίζουμε ελαφρώς με αλεύρι. Το βάζουμε στο τηγάνι με τις πιπεριές ή αν προτιμάμε τη λιγότερο πικάντικη εκδοχή, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αυτό το σημείο, σοτάρουμε το χοιρινό σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές. (Αν θέλουμε, μπορούμε να το πασπαλίσουμε με τα κομμάτια καυτού πιπεριού.) Χύνουμε το κρασί και βγάζουμε το χοιρινό από τη φωτιά, μόλις αρχίζει να καίγεται. Βγάζουμε το μισό λάχανο από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε το χοιρινό στην κατσαρόλα πάνω στο λάχανο και το καλύπτουμε με το υπόλοιπο λάχανο. Χύνουμε μέσα στην κατσαρόλα το χυμό λεμονιού, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου μιάμιση ώρα ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει αρκετά.
Συνταγή 123 από 170
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!