1. Βάζουμε το κουσκούς σε ένα μεγάλο μπολ. 2. Σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν το νερό, τη ζάχαρη και το λάδι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Χύνουμε το μίγμα πάνω στο κουσκούς και ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθεί καλά. Σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 10 λεπτά. Το κάνουμε αφράτο με το πιρούνι για να ξεχωρίσουν οι κόκκοι. Βάζουμε ανακατεύοντας στο κουσκούς τους ξηρούς καρπούς και τους χουρμάδες. 3. Μεταφέρουμε το κουσκούς σε ένα ταψί με διαστάσεις 32Χ24Χ5 εκ. Αφήνουμε να κρυώσει. Το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. (Μέχρι το σημείο αυτό μπορεί να ετοιμαστεί 4 ώρες πριν. Το αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.) 4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 350°F ***. Ψήνουμε το κουσκούς μέχρι να ζεσταθεί καλά, περίπου για 20 λεπτά. Το ρίχνουμε σε κουταλιές σε μπολ σερβιρίσματος. 5. Σερβίρουμε με καυτό γάλα και πρόσθετη ζάχαρη χωριστά.
Συνταγή 117 από 301
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!