2 κουταλάκι σπόροι κύμινου
2-3 ξηρά τσίλι (ή περισσότερα)
1 κουταλάκι πιπερόσποροι μαύροι
1 κουταλάκι σπόροι καρδάμωμο
1 κομμάτι 2 εκ. κανέλλα
1,5 κουταλάκι μαύροι σπόροι μουστάρδας
1 κουταλάκι σπόροι τσεμένι (τριγωνέλλα ή fenugreek)
5 κουταλιές λευκό ξύδι
1,5-2 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ανοιχτόχρωμη ζάχαρη
10 κουταλιές φυτικό λάδι
200 γρ κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτά μισά δακτυλίδια
4-6 κουταλιές συν 1 φλιτζ νερό
1000 γρ χοιρινό χωρίς κόκαλα από ώμο κομμένο σε κύβους των 2,5 εκ (*)
1 κύβος από φρέσκια ρίζα τζίντζερ 2,5 εκ,, ξεφλουδισμένος και χοντροκομμένος
1 μικρό κεφάλι σκόρδο με τις σκελίδες ξεχωρισμένες
1 κουταλιά κόλιαντρος αλεσμένος
0,5 κουταλάκι κουρκούμη (turmeric)
(*) Ή γαρίδες ή αρνάκι ή σφικτό λευκό ψάρι

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΟΣΤΡΑΚΑ ΜΑΡΙΝΑΡΑ ...
ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ...
Ξιφίας με εστραγκόν, σκόρδο και κρεμμυδάκια ...
Σάλτσα βασιλικού (pestο) ...
Φύλλο για πίτες...
Μακαρόνια με κιμά ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΑ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΖΟΥΓΕΣ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ CORDON BLEU...
ΚΟΝΤΡΑ ΦΙΛΕΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΜΕ ΜΠΙΡΑ ...
ΡΥΖΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΨΗΤΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ (ΤΑΪΛΑΝΔΗ) ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΠΕΣΤΟ ΑΛΑ ΤΖΕΝΟΒΕΖΕ ...
ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΣΙΝΙ, ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΕΜΑΣ ...
ΟΡΕΚΙΕΤΕ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ...
ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΑΠΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΓΚΛΑΣΟ ΚΑΡΙ ...
ΣΠΑΓΕΤΙ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ, ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ...
Σάμαλι Νηστίσιμο ...
ΑΝΤΙΒ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΤΟΝ ΤΑΒΑ ...
ΤΥΡΟΠΙΤΤΑ Β ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ...
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΚΑΙ ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΜΥΔΙΑ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ...
Μοσχάρι με Πιπεριές ...
Γλυκό Αλεξάντρας ...
ΦΟΥΖΙΛΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ...

Συνταγές » Κρεατικά
Προηγούμενη Συνταγή 119 από 170  Επόμενη

ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΒΙΝΤΑΛΟΥ5 ψήφοι




 

Υλικά

2 κουταλάκι σπόροι κύμινου
2-3 ξηρά τσίλι (ή περισσότερα)
1 κουταλάκι πιπερόσποροι μαύροι
1 κουταλάκι σπόροι καρδάμωμο
1 κομμάτι 2 εκ. κανέλλα
1,5 κουταλάκι μαύροι σπόροι μουστάρδας
1 κουταλάκι σπόροι τσεμένι (τριγωνέλλα ή fenugreek)
5 κουταλιές λευκό ξύδι
1,5-2 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ανοιχτόχρωμη ζάχαρη
10 κουταλιές φυτικό λάδι
200 γρ κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτά μισά δακτυλίδια
4-6 κουταλιές συν 1 φλιτζ νερό
1000 γρ χοιρινό χωρίς κόκαλα από ώμο κομμένο σε κύβους των 2,5 εκ (*)
1 κύβος από φρέσκια ρίζα τζίντζερ 2,5 εκ,, ξεφλουδισμένος και χοντροκομμένος
1 μικρό κεφάλι σκόρδο με τις σκελίδες ξεχωρισμένες
1 κουταλιά κόλιαντρος αλεσμένος
0,5 κουταλάκι κουρκούμη (turmeric)
(*) Ή γαρίδες ή αρνάκι ή σφικτό λευκό ψάρι

Εκτέλεση
1. Αλέθουμε μαζί το κύμινο, το πιπέρι, το καρδάμωμο, τη μαύρη μουστάρδα και το τσεμένι. Βάζουμε τα αλεσμένα μπαχαρικά σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ξύδι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Τα αναμιγνύουμε και τα βάζουμε στην άκρη.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι μέσα σε μεγάλο βαρύ δοχείο σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε τα κρεμμύδια. Τηγανίζουμε ανακατεύοντας συχνά τα κρεμμύδια, ώσπου να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Τα βγάζουμε με ένα πιρούνι και τα βάζουμε στο μπλέντερ. Σβήνουμε τη φωτιά. Βάζοντας 2-3 κουταλιές νερό, λιώνουμε τα κρεμμύδια και τα ανακατεύουμε με τα μπαχαρικά (αυτή είναι η σάλτσα vindaloo, που μπορεί να ετοιμαστεί από πριν και να διατηρηθεί στο ψυγείο).
3. Στεγνώνουμε τα κομμάτια του χοιρινού με χαρτί κουζίνας και αφαιρούμε τυχόν κομμάτια λίπους.
4. Βάζουμε το τζίντζερ και το σκόρδο μέσα στο μπλέντερ με 2-3 κουταλιές νερό και αλέθουμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.
5. Ξαναζεσταίνουμε το λάδι, που απέμεινε στο δοχείο, σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί, βάζουμε λίγα-λίγα τα κομμάτια του χοιρινού και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά από κάθε πλευρά. Τελειώνοντας τα βγάζουμε με μια πιρούνα και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Όταν γίνει όλο το χοιρινό, βάζουμε στο ίδιο λάδι την κρέμα τζίντζερ και σκόρδου, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τον κόλιαντρο και την κουρκούμη. Ανακατεύουμε για λίγο ακόμη. Βάζουμε το κρέας, ότι χυμούς έχουν μαζευτεί, την σάλτσα vindaloo και 1 φλιτζ νερό. Το αφήνουμε να βράσει σκεπασμένο σε χαμηλή φωτιά για 1 περίπου ώρα ή μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό. Ανακατεύουμε μερικές φορές κατά τη διάρκεια του βρασίματος.
6. Σερβίρουμε πάνω σε ρύζι βραστό ή τηγανητό σε ζεσταμένα πιάτα ή το αναμιγνύουμε με ζυμαρικό.

Προηγούμενη Συνταγή 119 από 170  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

maria 30-07-2007 11:09:22

Κοίτα στα super market Βασιλόπουλος, έχουν πολές έτοιμες σάλτσες

Γιάννης 30-07-2007 11:00:50

Το ξέρω ότι είμαι τεμπέλης αλλα μήπως ξέρει κανείς που μπορώ να βρω έτοιμη τη σάλτσα vindaloo; Ευχαριστώ!

maria 30-07-2007 10:54:16

Δοκίμασα τη συνταγή με αρνάκι και ήταν υπέροχη! Συνιστώ την παραλλαγή σε όλους

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.