1,5 κιλό χοιρινό κρέας κομμένο σε τετράγωνες φέτες μέχρι 3,5 εκ.
Για το πανάρισμα:
1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
3 κουταλιές κορνφλάουρ
40 .γρ. αλεύρι
6 κουταλιές ζωμός κοτόπουλου
2,5 φλιτζ. λάδι
Για τη σάλτσα:
2,5 κουταλιές λάδι
1 κουταλάκι κοφτό σκόρδο ψιλοκομμένο
2 πράσινες πιπεριές μεγάλες κομμένες σε τετράγωνα του 1-1,5 εκ.
2 καρότα κομμένα σε λωρίδες
6 κουταλιές ζωμός κοτόπουλου
3 κουταλιές ζάχαρη
3 κουταλιές ξύδι κόκκινο
1 κουταλάκι σόγια σος
2,5 κουταλάκια κορνφλάουρ αραιωμένο με 5 κουταλάκια νερό

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΓΑΡΙΔΕΣ FRA DIAVOLO ΜΕ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ CHOW MEIN ...
Σούπα αγγουριού με σολωμό ...
ΚΑΥΤΕΡΟ ΜΠΑΜΠΑ ΓΚΑΝΟΥΣ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ...
ΚΑΡΠΑΤΣΟ ΣΟΛΟΜΟΥ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΤΑΡΑΜΑ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΑΡΑΚΑ ...
Κοτόπουλο ψητό ...
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ ...
Σπαγγέτι με σάλτσα από αχιβάδες Ι ...
ΜΠΑΒΕΤΕΣ ΜΕ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΚΟΤΌΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΠΟΥΚΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΣΤΑΡ ΑΝΙΣ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ DIAVOLO – ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ 3 ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΟΥΙΣΚΙ ...
ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ ΠΑΝΩ ΣΕ ΦΥΚΙΑ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΥ (Pasta Rustica) ...
ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΧΟΡΤΑ, ΣΚΟΡΔΟ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ ...
ΦΙΛΕΤΑ ΣΟΛΩΜΟΥ ΣΕ ΑΛΑΤΙ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΑΡΟΚΙΝΟ ...
ΦΙΛΕΤΑ ΣΟΛΩΜΟΥ ΓΛΥΚΟΚΑΥΤΕΡΑ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΑΜΠΑΝΙΑ ...
ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΜΑΡΙΝΑΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ...
Ρέγκα σαγανάκι ...
Σπετζοφάϊ ...

Συνταγές » Κρεατικά
Προηγούμενη Συνταγή 120 από 170  Επόμενη

ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ 11 ψήφοι




 

Υλικά

1,5 κιλό χοιρινό κρέας κομμένο σε τετράγωνες φέτες μέχρι 3,5 εκ.
Για το πανάρισμα:
1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
3 κουταλιές κορνφλάουρ
40 .γρ. αλεύρι
6 κουταλιές ζωμός κοτόπουλου
2,5 φλιτζ. λάδι
Για τη σάλτσα:
2,5 κουταλιές λάδι
1 κουταλάκι κοφτό σκόρδο ψιλοκομμένο
2 πράσινες πιπεριές μεγάλες κομμένες σε τετράγωνα του 1-1,5 εκ.
2 καρότα κομμένα σε λωρίδες
6 κουταλιές ζωμός κοτόπουλου
3 κουταλιές ζάχαρη
3 κουταλιές ξύδι κόκκινο
1 κουταλάκι σόγια σος
2,5 κουταλάκια κορνφλάουρ αραιωμένο με 5 κουταλάκια νερό

Εκτέλεση
Στεγνώνουμε καλά το κρέας πάνω σε χαρτί κουζίνας. Ανακατεύουμε τα υλικά του παναρίσματος σε ένα μπολ, πανάρουμε το κρέας και το τηγανίζουμε με το λάδι για 5-6 λεπτά και στη συνέχεια το διατηρούμε ζεστό σε θερμοθάλαμο. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Προθερμαίνουμε το τηγάνι για 30 δευτερόλεπτα. Βάζουμε μέσα λάδι και το θερμαίνουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Αν καπνίζει χαμηλώνουμε τη φωτιά. Βάζουμε σκόρδο, πιπεριά, καρότο και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. (Προσοχή μην τα κάψουμε!!) Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, τη ζάχαρη, τη σόγια σος, το ξύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το αραιωμένο κορνφλάουρ και βράζουμε ακόμη για λίγο, μέχρι η σάλτσα να γίνει καθαρή και διαφανής. Για το σερβίρισμα περιχύνουμε το παναρισμένο χοιρινό με τη σάλτσα και το σερβίρουμε σε θερμαινόμενη πιατέλα ή μπολ.

Προηγούμενη Συνταγή 120 από 170  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

κατερινα 06-01-2008 21:44:41

Το ίδιο ισχύει και για το γλυκόξινο κοτόπουλο, δηλαδη αντι για χοιρινό κοτόπουλο?

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.