1,5 κιλό χοιρινό κρέας κομμένο σε τετράγωνες φέτες μέχρι 3,5 εκ. Για το πανάρισμα: 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι 3 κουταλιές κορνφλάουρ 40 .γρ. αλεύρι 6 κουταλιές ζωμός κοτόπουλου 2,5 φλιτζ. λάδι Για τη σάλτσα: 2,5 κουταλιές λάδι 1 κουταλάκι κοφτό σκόρδο ψιλοκομμένο 2 πράσινες πιπεριές μεγάλες κομμένες σε τετράγωνα του 1-1,5 εκ. 2 καρότα κομμένα σε λωρίδες 6 κουταλιές ζωμός κοτόπουλου 3 κουταλιές ζάχαρη 3 κουταλιές ξύδι κόκκινο 1 κουταλάκι σόγια σος 2,5 κουταλάκια κορνφλάουρ αραιωμένο με 5 κουταλάκια νερό
Εκτέλεση
Στεγνώνουμε καλά το κρέας πάνω σε χαρτί κουζίνας. Ανακατεύουμε τα υλικά του παναρίσματος σε ένα μπολ, πανάρουμε το κρέας και το τηγανίζουμε με το λάδι για 5-6 λεπτά και στη συνέχεια το διατηρούμε ζεστό σε θερμοθάλαμο. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Προθερμαίνουμε το τηγάνι για 30 δευτερόλεπτα. Βάζουμε μέσα λάδι και το θερμαίνουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Αν καπνίζει χαμηλώνουμε τη φωτιά. Βάζουμε σκόρδο, πιπεριά, καρότο και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. (Προσοχή μην τα κάψουμε!!) Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, τη ζάχαρη, τη σόγια σος, το ξύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το αραιωμένο κορνφλάουρ και βράζουμε ακόμη για λίγο, μέχρι η σάλτσα να γίνει καθαρή και διαφανής. Για το σερβίρισμα περιχύνουμε το παναρισμένο χοιρινό με τη σάλτσα και το σερβίρουμε σε θερμαινόμενη πιατέλα ή μπολ.
Συνταγή 120 από 170
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
κατερινα 06-01-2008 21:44:41
Το ίδιο ισχύει και για το γλυκόξινο κοτόπουλο, δηλαδη αντι για χοιρινό κοτόπουλο?
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!