Το πιάτο είναι μάλλον συνοδευτικό, αν και... περί ορέξεως, ουδείς λόγος!
Υλικά
8 μικρές αντίβ ή μπουκέτα αντιδιού κατσαρού 40 γρ. βούτυρο αγελαδινό (αν και το πρόβειο και το λάδι ταιριάζουν απολύτως) 3 λεμόνια 1 πορτοκάλι αλατοπίπερο 2 πρέζες ζάχαρη
Εκτέλεση
1. Κόψτε τις άκρες από τις αντίβ και κόψτε τις στα δύο. 2. Βάλτε τις στον ταβά. επάνω σε ροδέλες λεμονιού, βάλτε λίγο νερό ή λευκό κρασί και φουρνιστέ για 10 λεπτά σε ζεστό και δυνατό φούρνο. 3. Ετοιμάστε ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού και βάλτε τα στο τηγάνι με το βούτυρο. Μόλις αφρίσει, ρίξτε τη ζάχαρη και περιχύστε με το μίγμα τα χορταρικά. Αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε για άλλο ένα τέταρτο. 4. Σερβίρεται ζεστό.
Συνταγή 30 από 33
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!