Για τη ζύμη
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2/3 φλιτζάνι βούτυρο
2-3 κουταλιές κρύο νερό
1 πρέζα αλάτι
300γρ. μαγιονέζα
Για τη νέμιση
2 σφιχτά αβγά, καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλιές ψιλοκομμένη μαντζουράνα

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΝΤΙΖΟΝ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΙ...
ΑΒΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΝΤΣΟ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΑΡΙ ΚΑΙ ΣΠΑΓΕΤΙ ...
Παγωτό Καφέ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
Πράσινα λαζάνια με βούτυρο φυστικιού ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΑΓΚΙΝΑΡΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
Στραπατσάδα ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΑΡΡΑΜΠΙΑΤΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΟΠΟΥ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ...
ΣΟΜΠΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ...
Παγωτό κρέμα ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΑΡΑΜΠΙΑΤΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ ...
ΑΝΤΙΒ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΤΟΝ ΤΑΒΑ ...
Παγωτό Φυστίκι ...
...
Σπαγγέτι με ρικότα και μελιτζάνες ...
ΓΟΠΕΣ ΣΑΒΟΡΙ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ...
Παγωτό σοκολάτα ...
Γίγαντες ...
...
ΣΑΛΤΣΑ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ ΣΙΚΕΛΙΑΣ ΜΕ ΦΑΚΕΣ ...
Κοτόπουλο με αμύγδαλα ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΚΟΦΤΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ, ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ...
ΔΡΟΣΕΡΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ...

Συνταγές » Χόρτα, λαχανικά
Προηγούμενη Συνταγή 29 από 33  Επόμενη

Βαρκούλες με μαγιονέζα και μυρωδικά 0 ψήφοι




 

Υλικά

Για τη ζύμη
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2/3 φλιτζάνι βούτυρο
2-3 κουταλιές κρύο νερό
1 πρέζα αλάτι
300γρ. μαγιονέζα
Για τη νέμιση
2 σφιχτά αβγά, καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλιές ψιλοκομμένη μαντζουράνα

Εκτέλεση
• Κοσκινίζετε το αλεύρι σ' ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Τρίβετε το βούτυρο με τα δάχτυλα σας ώσπου να φτιάξετε ένα μείγμα από χοντρά κομμάτια. • Κάνετε μια λακκουβίτσα στη μέση και προσθέτετε το νερό και το αλάτι. Ανακατεύετε ώσπου να γίνει μια ζύμη λεία και εύπλαστη. • Την πλάθετε σε σχήμα μπάλας, την τυλίγετε σε λαδόκολλα και την αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά. • Αλευρώνετε μια καθαρή επιφάνεια και ανοίγετε με τη ζύμη ένα φύλλο πάχους περίπου 3 χιλ. • Κόβετε το φύλλο σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετείτε σε φόρμες με σχήμα βάρκας. Τρυπάτε τα φύλλα στο κάτω μέρος μ' ένα πιρούνι. Καλύπτετε τις φόρμες με λαδόκολλα και απλώνετε από πάνω ξερά φασόλια για να μη φουσκώσει η ζύμη. • Ψήνετε τις βαρκούλες σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C, για 12-15 λεπτά. • Βάζετε τα αβγά σ' ένα μπολ και τα ανακατεύετε με το μαϊντανό, τη μαντζουράνα και τη μαγιονέζα. • Γεμίζετε τις βαρκούλες
-που έχετε αφήσει να κρυώσουν- με τη σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως, προτού μαλακώσουν οι βαρκούλες.

Προηγούμενη Συνταγή 29 από 33  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.