Για τη ζύμη
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2/3 φλιτζάνι βούτυρο
2-3 κουταλιές κρύο νερό
1 πρέζα αλάτι
300γρ. μαγιονέζα
Για τη νέμιση
2 σφιχτά αβγά, καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλιές ψιλοκομμένη μαντζουράνα

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΟΣ ΜΟΡΝΕ ...
Ταλιατέλες με κρεμμύδια και τυρί Stilton ...
...
Αρνί με κριθαράκι στο φούρνο ...
Κοχύλια με σολομό και παπάγια ...
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ Β΄ ΤΡΟΠΟΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
ΖΑΡΖΑΒΑΤΙΚΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΞΙΝΟΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ...
Παγωτό Καφέ ...
ΠΑΣΤΑ ΠΙΚΑΤΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΑΒΓΑ ΣΟΛΟΜΟΥ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΒΟΤΚΑΣ ...
...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΣΑ ΒΕΡΑΚΡΟΥΖ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ...
ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΤΥΡΙΩΝ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΣΑΡΓΟΙ - ΤΟΥΡΝΑΔΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟ ...
...
ΚΑΡΠΑΤΣΟ ΣΟΛΟΜΟΥ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΝΟΤΙΑΣ ΙΝΔΙΑΣ...
ΝΟΥΝΤΛ ΣΕΤΣΟΥΑΝ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΦΥΣΤΙΚΙΟΥ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ...
ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΡΙ, ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ...
ΚΟΚΤΕΙΛ ΑΒΟΚΑΝΤΟ 2 ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΤΣΑΟΥ ΜΕΪΝ (Pork Chow Mein) ...

Συνταγές » Χόρτα, λαχανικά
Προηγούμενη Συνταγή 29 από 33  Επόμενη

Βαρκούλες με μαγιονέζα και μυρωδικά 0 ψήφοι




 

Υλικά

Για τη ζύμη
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2/3 φλιτζάνι βούτυρο
2-3 κουταλιές κρύο νερό
1 πρέζα αλάτι
300γρ. μαγιονέζα
Για τη νέμιση
2 σφιχτά αβγά, καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλιές ψιλοκομμένη μαντζουράνα

Εκτέλεση
• Κοσκινίζετε το αλεύρι σ' ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Τρίβετε το βούτυρο με τα δάχτυλα σας ώσπου να φτιάξετε ένα μείγμα από χοντρά κομμάτια. • Κάνετε μια λακκουβίτσα στη μέση και προσθέτετε το νερό και το αλάτι. Ανακατεύετε ώσπου να γίνει μια ζύμη λεία και εύπλαστη. • Την πλάθετε σε σχήμα μπάλας, την τυλίγετε σε λαδόκολλα και την αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά. • Αλευρώνετε μια καθαρή επιφάνεια και ανοίγετε με τη ζύμη ένα φύλλο πάχους περίπου 3 χιλ. • Κόβετε το φύλλο σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετείτε σε φόρμες με σχήμα βάρκας. Τρυπάτε τα φύλλα στο κάτω μέρος μ' ένα πιρούνι. Καλύπτετε τις φόρμες με λαδόκολλα και απλώνετε από πάνω ξερά φασόλια για να μη φουσκώσει η ζύμη. • Ψήνετε τις βαρκούλες σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C, για 12-15 λεπτά. • Βάζετε τα αβγά σ' ένα μπολ και τα ανακατεύετε με το μαϊντανό, τη μαντζουράνα και τη μαγιονέζα. • Γεμίζετε τις βαρκούλες
-που έχετε αφήσει να κρυώσουν- με τη σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως, προτού μαλακώσουν οι βαρκούλες.

Προηγούμενη Συνταγή 29 από 33  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.