4 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο κομμένες
2 κουταλιές χυμός λεμονιού
3 κουταλιές κάπαρη
18 ελιές μαύρες ξεσποριασμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
2 κονσέρβες τόνου των 120 γρ. στραγγισμένες
500 γρ. ζυμαρικό πένες
4 κουταλιές βούτυρο (προσθέτουμε στο τέλος)

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΡΟΓΚΑΝΟΦ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΤΟΥ ΤΣΑΡΛΤΟΝ ΗΣΤΟΝ ...
ΦΙΔΕΣ ΤΑΪΛΑΝΔΗΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ Η ΚΑΒΟΥΡΙ ...
Αστακός Παστιτσάδα ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΣΥΝΑΓΡΙΔΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΚΙΜΑ ...
ΠΕΝΕΤΕΣ ΜΕ ΡΟΚΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΜΑΡΟΛΑ...
ΦΡΙΤΑΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ...
Αστακoμακαρονάδα ...
ΤΥΡΟΠΙΤΤΑ ΜΕ ΡΟΚΦΟΡ ΚΑΙ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΠEΣTO ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕΝΤΑΣ ...
ΦΟΥΖΙΛΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΛΥΘΡΙΝΙ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ...
ΓΕΜΙΣΤΑ ΑΒΓΑ ΜΕ ΟΥΖΟ ...
ΠΡΑΣΙΝΟ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕΝΤΑΣ...
ΦΟΝΤΥ ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΟ (Κίνα) ...
ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ (Caesar Salad) ...
Κοκορέτσι ...
ΦΙΔΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΡΟΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΠΙΤΣΑΓΙΟΛΑ ...
Μια γρήγορη σάλτσα ...
ΚΡΥΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΝΟΥΝΤΛ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΦΙΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ ...
Κοτόπουλο με αρακά ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ ...
ΜΑΥΡΟ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΡΟΖ ΣΑΛΤΣΑ ΓΚΟΡΓΚΟΝΤΖΟΛΑΣ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 340 από 422  Επόμενη

ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ 1 ψήφοι




 

Υλικά

4 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο κομμένες
2 κουταλιές χυμός λεμονιού
3 κουταλιές κάπαρη
18 ελιές μαύρες ξεσποριασμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
2 κονσέρβες τόνου των 120 γρ. στραγγισμένες
500 γρ. ζυμαρικό πένες
4 κουταλιές βούτυρο (προσθέτουμε στο τέλος)

Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Στο μεταξύ λιώνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα μαζί με το λάδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, την κάπαρη και τις ελιές και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο. Προσθέτουμε τον τόνο και τον τεμαχίζουμε (ΔΕΝ τον τρίβουμε) με ένα πιρούνι. Ζεσταίνουμε ανακατεύοντας απαλά.
3. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και τη σάλτσα στο καυτό ζυμαρικό, ανακατεύοντας καλά και σερβίρουμε.

Προηγούμενη Συνταγή 340 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.