4 κουταλιές βούτυρο 1 κουταλιά ελαιόλαδο 4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο κομμένες 2 κουταλιές χυμός λεμονιού 3 κουταλιές κάπαρη 18 ελιές μαύρες ξεσποριασμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες 2 κονσέρβες τόνου των 120 γρ. στραγγισμένες 500 γρ. ζυμαρικό πένες 4 κουταλιές βούτυρο (προσθέτουμε στο τέλος)
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό. 2. Στο μεταξύ λιώνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα μαζί με το λάδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, την κάπαρη και τις ελιές και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο. Προσθέτουμε τον τόνο και τον τεμαχίζουμε (ΔΕΝ τον τρίβουμε) με ένα πιρούνι. Ζεσταίνουμε ανακατεύοντας απαλά. 3. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και τη σάλτσα στο καυτό ζυμαρικό, ανακατεύοντας καλά και σερβίρουμε.
Συνταγή 340 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!