1/2 φλυτζ ξηρό λευκό κρασί
1 κουταλιά λευκό ξύδι
1 μέτριο καρότο, κομμένο σε λωρίδες
4 λεπτές φέτες κρεμμυδιού κομμένου στη μέση
1 μίσχος σέλερι, κομμένος σε λωρίδες
2 φύλλα δάφνης
1/2 κουταλιά θυμάρι
2 γαρύφαλλα
αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι κατά τη γεύση
500 g χτένια
4 κουταλιές μαργαρίνη
4 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
250 g σπαγγέτι, σπαγγετίνι ή ταλιατέλες, βρασμένα, στραγγισμένα
και ζεσταμένα με λίγο βούτυρο και λευκό πιπέρι κατά τη γεύση

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
Φετουτσίνια με χτένια πορτοκάλι και λαχανικά ...
ΤΟΡΤΕΛΛΙΝΙΑ ΜΕ ΖΩΜΟ ΚΡΕΑΤΟΣ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑΡΙΚΩΝ ...
ΦΟΝΤΥ ΜΟΓΓΟΛΙΑΣ ...
ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ...
Ρολάκια από μοσχάρι ...
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΙΣΠΑΝΙΚΟΣ ...
ΜΟΥΣ ΜΕ ΣΟΛΩΜΟ ...
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΨΗΤΕΣ ΜΕ ΠΑΣΤΕΣ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ...
ΧΤΑΠΟΔΙ ΨΗΤΟ ...
Καρυδάρμη με θαλασσινά ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ CHOW MEIN...
ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ...
ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΟΚΟΚΑΡΥΔΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΙ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΑΜΠΟΥΚΑ ...
ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ...
ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΤΟΥΡΣΙ ...
ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΜΕ ΜΠΙΡΑ ...
Λαζάνια πατάτας με σπανάκι και άσπρη τρούφα ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΚΟΡΔΟΥ ...
ΦΙΔΕΣ ΤΑΪΛΑΝΔΗΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ Η ΚΑΒΟΥΡΙ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΑΝΤΟΥΡΙ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΨΑΡΙ ΓΛΥΚΟΚΑΥΤΕΡΟ ...
ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ...
ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ...
ΞΙΝΟΚΑΥΤΕΡΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΑΡΙΝΑΤΟ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 242 από 422  Επόμενη

Σπαγγέτι με χτένια και άσπρο κρασί 0 ψήφοι




 

Υλικά

1/2 φλυτζ ξηρό λευκό κρασί
1 κουταλιά λευκό ξύδι
1 μέτριο καρότο, κομμένο σε λωρίδες
4 λεπτές φέτες κρεμμυδιού κομμένου στη μέση
1 μίσχος σέλερι, κομμένος σε λωρίδες
2 φύλλα δάφνης
1/2 κουταλιά θυμάρι
2 γαρύφαλλα
αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι κατά τη γεύση
500 g χτένια
4 κουταλιές μαργαρίνη
4 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
250 g σπαγγέτι, σπαγγετίνι ή ταλιατέλες, βρασμένα, στραγγισμένα
και ζεσταμένα με λίγο βούτυρο και λευκό πιπέρι κατά τη γεύση

Εκτέλεση
1. Σε μια μικρή κατσαρόλα, αναμιγνύουμε το κρασί, το ξύδι, το καρότο, το κρεμμύδι, τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι, τα γαρύφαλλα, το αλάτι και το πιπέρι. Το βάζουμε να βράσει και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, μέχρι η σάλτσα να μειωθεί κατά 10% περίπου (όχι πάνω από 5-8 λεπτά).
2. Προσθέτουμε τα χτένια και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά. Βγάζουμε τα χτένια, μόλις το κρέας τους γίνει λευκό και σφιχτό. Τα διατηρούμε ζεστά.
3. Αναμιγνύουμε το υπόλοιπο υγρό της σάλτσας με τη μαργαρίνη και το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά. Επαναφέρουμε τα χτένια στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ξαναζεσταθεί. Βάζουμε τα χτένια στα κελύφη τους και σερβίρουμε πάνω στο ζυμαρικό.

Προηγούμενη Συνταγή 242 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.