1. Ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές λάδι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε ελαφρώς και ροδίζουμε για 2-3 λεπτά. 2. Προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε καλά, δυναμώνουμε τη θερμοκρασία και καβουρδίζουμε το ζυμαρικό για 2 λεπτά. Προσθέτουμε λίγο από το ζωμό, αναμειγνύουμε και ρίχνουμε ξανά τον ζωμό κρέατος τμηματικά, μόλις απορροφηθεί η προηγούμενη ποσότητα. Προσθέτουμε στο μεταξύ την ντομάτα και αναμειγνύουμε. Ύστερα από 10-12 λεπτά το κριθαράκι είναι χυλωμένο και έτοιμο. 3. Προσθέτουμε τη δυοσμαρίνη και μερικές στάλες λεμονιού, δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να ξεκουραστεί το κριθαράκι για 7-10 λεπτά. 4. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και το σχοινόπρασο, και σερβίρουμε αμέσως.
Συνταγή 285 από 301
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!