3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο 2 σκελίδεs σκόρδο ψιλοκομμένο 20 μεγάλες γαρίδες κατεψυγμένες 1 μάτσο ανθάκια από μπρόκολο 4 μεγάλα μανιτάρια κομμένα σε φέτες 1/2 κουταλιά ξηρό θυμάρι 1/2 κουταλιά ξηρή ρίγανη 1 κολοκυθάκι κομμένο σε λεπτές φέτες 1/2 κουταλιά ξηρός βασιλικός τυρί παρμεζάνα 500 γρ. σπαγγέτι βρασμένα και στραγγισμένα,
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το 1/3 του ελαιολάδου σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τηγανίζουμε ώσπου να ροδίσουν, περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Βγάζουμε τις γαρίδες από την κατσαρόλα με ένα τρυπητό κουτάλι και τις βάζουμε στην άκρη. 2. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι στην κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε τα μπρόκολα, τα μανιτάρια, τη ρίγανη, το θυμάρι και το βασιλικό και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κολοκυθάκι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν, περίπου για 2 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Επαναφέρουμε τις γαρίδες στην κατσαρόλα και τις ζεσταίνουμε. 3. Απλώνουμε τα λαχανικά και τις γαρίδες πάνω στα σπαγγέτι. Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο λάδι με το σκόρδο από την κατσαρόλα. Ρίχνουμε παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως.
Συνταγή 263 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!