3 κουταλιές ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
1/4 φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μέτριες σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζ. ξηρό κόκκινο κρασί
800 γρ ντοματάκια από κονσέρβα με το χυμό τους
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1/4 ως 1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
10 φύλλα βασιλικού σχισμένα σε μεγάλα κομμάτια
500 γρ. ζυμαρικό πένες
1/2 φλιτζ. νερό από το βράσιμο του ζυμαρικού
1/2 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ ...
ΜΟΥΣΑΚΑΣ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ...
ΓΙΑΟΥΡΤΟΤΥΡΑΚΙΑ ...
ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΑΣΤΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ...
ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ ΚΑΙ ΕΛΙΑΣ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ...
Ταλιατέλες με στρείδια τηγανητά με αυγό και μπέικον ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ ...
Μακαρονάδα Αλφρέντο...
ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ...
ΑΥΓΑ ΜΕ ΛΕΥΚΕΣ ΤΡΟΥΦΕΣ...
ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΚΟΛΙΑΝΤΡΟ, ΜΠΙΖΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΡΟΚΑ, ΦΙΝΟΚΙΟ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΨΑΡΙ ΓΛΥΚΟΚΑΥΤΕΡΟ ...
ΤΥΡΟΠΙΤΤΑ ΜΕ ΡΟΚΦΟΡ ΚΑΙ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΤΟΜΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΙ ...
Γαρίδες βραστές ...
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ Α΄ ΤΡΟΠΟΣ ...
ΠΑΓΩΤΟ ΚΟΚΟΚΑΡΥΔΟΥ ...
ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΣΑΛΑΤΑ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΙΝΔΙΩΝ ...
Παγωτό βερίκοκο ...
ΦΙΛΕΤΟ ΜΟΣΧΟΥ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ...
Μπραντάδα ...
ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, χορταρικά
Προηγούμενη Συνταγή 181 από 301  Επόμενη

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΜΑΡΟΛΑ 0 ψήφοι




 

Υλικά

3 κουταλιές ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
1/4 φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μέτριες σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζ. ξηρό κόκκινο κρασί
800 γρ ντοματάκια από κονσέρβα με το χυμό τους
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1/4 ως 1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
10 φύλλα βασιλικού σχισμένα σε μεγάλα κομμάτια
500 γρ. ζυμαρικό πένες
1/2 φλιτζ. νερό από το βράσιμο του ζυμαρικού
1/2 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσει να πήζει. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τις ντομάτες, το αλάτι, τη ζάχαρη και το καγιέν. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε ανακατεύοντας τα φύλλα βασιλικού. Η σάλτσα μπορεί να γίνει πουρές με λεπτή υφή ή να αφεθεί με κομματάκια. Τη διατηρούμε ζεστή.
2. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό φυλάγοντας περίπου ½ φλιτζ. από το νερό του, και το επαναφέρουμε στην καυτή κατσαρόλα του.
3. Αναμιγνύουμε το ζυμαρικό με τη σάλτσα και το τυρί. Προσθέτουμε λίγο από το νερό, αν χρειάζεται, και σερβίρουμε.

Προηγούμενη Συνταγή 181 από 301  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.