175 γρ. ριγκατόνι ή πένες 4 κουταλιές μαγιονέζα χυμός από 1/2 λεμόνι 6 ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε κύβους 125 γρ. πράσινα φασολάκια, βρασμένα 12 μαύρες ελιές ξεσποριασμένες 200 γρ. τόνος από κονσέρβα σε νερό, στραγγισμένος και τριμμένο2 αλάτι και πιπέρι Για το γαρνίρισμα: 50 γρ. φιλέτα αντσούγιας, στραγγισμένα και πλυμένα 1 μικρό μαρούλι, χωρισμένο σε φύλλα
175 γρ. ριγκατόνι ή πένες 4 κουταλιές μαγιονέζα χυμός από 1/2 λεμόνι 6 ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε κύβους 125 γρ. πράσινα φασολάκια, βρασμένα 12 μαύρες ελιές ξεσποριασμένες 200 γρ. τόνος από κονσέρβα σε νερό, στραγγισμένος και τριμμένο2 αλάτι και πιπέρι Για το γαρνίρισμα: 50 γρ. φιλέτα αντσούγιας, στραγγισμένα και πλυμένα 1 μικρό μαρούλι, χωρισμένο σε φύλλα
Εκτέλεση
Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό αναμιγνύουμε με μια ποσότητα μαγιονέζας. Μόλις το ζυμαρικό κρυώσει, το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τις ντομάτες, τα φασολάκια, τις ελιές και τα κομματάκια του τόνου. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε προσεκτικά την υπόλοιπη μαγιονέζα στη σαλάτα και τη σερβίρουμε σε ρηχή σαλατιέρα, απλωμένη πάνω στα φύλλα του μαρουλιού γαρνιρισμένη με τις αντσούγιες.
Συνταγή 26 από 57
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!