1 χταποδάκι (περίπου 1,5 κιλό) καλά γουλισμένο, πλυμένο και στεγνωμένο και χωρίς το στόμα 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο 1 πρέζα δεντρολίβανο 1 δαφνόφυλλο 1 πρέζα ρίγανη 1 κουταλάκι σπόροι κύμινου μαϊντανός κομμένος 1 πράσινη καυτερή πιπεριά κομμένη 250 γρ. ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση 500 σπαγγέτι
Εκτέλεση
1. Καλύπτουμε τον πάτο της κατσαρόλας με λάδι, προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το δαφνόφυλλο, τη ρίγανη, το κύμινο, το μαϊντανό, την πιπεριά, τις ντομάτες και το σκόρδο. Βάζουμε πάνω από το μίγμα το χταποδάκι και προσθέτουμε αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε σφιχτά την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά περίπου. 2. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το μεταφέρουμε σε ένα θερμό μπολ σερβιρίσματος. 3. Αναμιγνύουμε το ζυμαρικό με τη σάλτσα του χταποδιού και το σερβίρουμε καυτό.
Συνταγή 152 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!