500 γρ λιγκουίνια, φεττουτσίνια ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
1/3 φλιτζ. χυμός γλυκολέμονου
3 φλιτζ. ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1-2 πράσινες καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
12 ελιές πράσινες γεμιστές κομμένες σε φέτες
2 κουταλιά κάπαρη ξεπλυμένη
4 κουταλάκια ελαιόλαδο
500 γρ. φιλέτο από λυθρίνι κομμένο σε κομμάτια των 2,5 εκ.
2 κουταλιές φύλλα από φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένα
κλαράκια φρέσκου κόλιαντρου για γαρνίρισμα
2 γλυκολέμονα κομμένα σε φέτες για γαρνίρισμα

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΨΑΡΙ, ΓΑΡΙΔΕΣ, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΣΑΦΡΑΝ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ...
...
ΣΑΛΑΤΑ ΣΗΖΑΡ ...
Ραγού από στρείδια ...
ΤΖΑΜΠΑΛΑΓΙΑ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ...
Μοσχάρι Στιφάδο ...
ΝΤΙΠ ΑΠΟ ΠΑΣΤΑ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ...
ΠΑΤΕ ΕΛΙΑΣ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ ΚΑΙ ΞYΔΙ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
Γερμανική γέμιση γαλοπούλας...
ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΦΡΑ ΔΙΑΒΟΛΟ - ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ 1 ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ...
Ζυμαρικό με μπρόκολα ...
ΕΥΩΔΙΑΣΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ...
ΦΟΥΖΙΛΙ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΞΙΝΟΚΑΥΤΕΡΕΣ ...
ΦΟΡΜΕΣ ΑΠΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΚΟΧΥΛΙΑ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΑΠΟ ΡΟΚΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ ...
Ραβιόλι με θαλασσινά και σως από πορτοκάλι και κρόκο ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 307 από 422  Επόμενη

ΣΑΛΣΑ ΒΕΡΑΚΡΟΥΖ ΜΕ ΛΥΘΡΙΝΙ ΚΑΙ ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ 3 ψήφοι




 
Η Σάλσα Βέρακρουζ, κλασικό μεξικάνικο πιάτο, χρησιμοποιείται παραδοσιακά με λιθρίνι και ασφαλώς προέρχεται από την ομώνυμη πόλη. Χυμός γλυκολέμονου, τομάτες, κρεμμύδια, τσίλι και φρέσκο κόλιαντρο είναι πράγματα που περιμένετε να βρείτε σε ένα μεξικάνικο πιάτο. Όμως το ελαιόλαδο, οι ελιές και η κάπαρη αντικατοπτρίζουν την ισπανική επίδραση στα ντόπια συστατικά. Οι Ισπανοί έφεραν επίσης το γλυκολέμονο και το κόλιαντρο στο Μεξικό, αυτά όμως ενσωματώθηκαν τόσο καλά στη μεξικάνικη κουζίνα, που η προέλευσή τους έχει πια ξεχαστεί.
Υλικά

500 γρ λιγκουίνια, φεττουτσίνια ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
1/3 φλιτζ. χυμός γλυκολέμονου
3 φλιτζ. ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1-2 πράσινες καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
12 ελιές πράσινες γεμιστές κομμένες σε φέτες
2 κουταλιά κάπαρη ξεπλυμένη
4 κουταλάκια ελαιόλαδο
500 γρ. φιλέτο από λυθρίνι κομμένο σε κομμάτια των 2,5 εκ.
2 κουταλιές φύλλα από φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένα
κλαράκια φρέσκου κόλιαντρου για γαρνίρισμα
2 γλυκολέμονα κομμένα σε φέτες για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
1. Χύνουμε το χυμό γλυκολέμονου σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τις τομάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 8 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
2. Βγάζουμε το σκέπασμα και προσθέτουμε τις πιπεριές, τις ελιές και την κάπαρη. Σιγοβράζουμε χωρίς σκέπασμα για 3 ακόμη λεπτά και μετά ρίχνουμε ανακατεύοντας το ελαιόλαδο.
3. Προσθέτουμε το ψάρι στη σάλτσα και ποσάρουμε απαλά για περίπου 5 λεπτά. Μόλις το ψάρι γίνει, ρίχνουμε ανακατεύοντας το ψιλοκομμένο κολίαντρο στη σάλτσα.
4. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό (Βλ. σημ. παρακάτω).
5. Ρίχνουμε κουταλιές από σάλσα πάνω στο ζυμαρικό, γαρνίρουμε με κλαράκια κόλιαντρου και φέτες γλυκολέμονου και σερβίρουμε αμέσως.

Προηγούμενη Συνταγή 307 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.