500 γρ μπαβέτες ή λιγκουίνια 3 κουταλιές ελαιόλαδο 2 στήθη κοτόπουλου (διπλά) χωρίς πέτσα ή λίπος κομμένα σε μικρούς κύβους (ζάρια) 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 4 σκελίδες σκόρδο 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος 1 ματσάκι βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος 1 βαζάκι πέστο (Barilla) αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο κατά τη γεύση 1/2 κουταλάκι νιφάδες (σπόροι) από τσίλι (μπούκοβο) ή κατά τη γεύση 300 γρ ντοματάκια ψιλοκομμένα από κονσέρβα (pumaro) 200 ml σαμπούκα τυρί παρμεζάνα (reggiano) φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό. 2. Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο με το λάδι. Μόλις ασπρίσει, βάζουμε το αλατοπίπερο και το μπούκοβο. Προσθέτουμε το βασιλικό, το μαϊντανό και το πέστο και αφήνουμε να πάρει βράση. Σβήνουμε με τη σαμπούκα, προσθέτουμε την ντομάτα και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά. 3. Ανακατεύουμε το ζυμαρικό με τη σάλτσα και σερβίρουμε βάζοντας στα πιάτα παρμεζάνα, αν είναι δυνατόν, κομμένη σε φλούδες.
Συνταγή 77 από 124
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!