Το πιάτο αυτό μοιάζει με κάποιες γλυκόξινες συνταγές την Ανατολής. Το κάψιμο
από τα τσίλι αντισταθμίζεται από τη γλύκα και την οξύτητα του πορτοκαλιού.
Υλικά
500 γρ. πένες ή βίδες 350 γρ. μέτριες γαρίδες καθαρισμένες 2 κρεμμύδια στιφάδου κομμένα σε δακτυλίδια 3 κουταλιές ελαιόλαδο 1 κουταλάκι αλάτι 1,5 κουταλάκι πιπέρι 250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες 6 κουταλιές χυμός πορτοκαλιού 2 κουταλιές πράσινη τσίλι σος ή κατά τη γεύση
Εκτέλεση
1. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο λάδι, μέχρι να μαλακώσουν. Βάζουμε αλατοπίπερο. Και προσθέτουμε τις γαρίδες και τις μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν. Βγάζουμε τις γαρίδες από την κατσαρόλα και τις διατηρούμε ζεστές. 2. Βάζουμε στην κατσαρόλα τα μανιτάρια και αφήνουμε να εξατμιστεί το νερό τους. Προσθέτουμε την τσίλι σος, το ζωμό πορτοκαλιού και τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά. 3. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό. 4. Χύνουμε τη σάλτσα πάνω στο ζυμαρικό, αναμιγνύουμε και σερβίρουμε.
Συνταγή 349 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!