2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουταλιά ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο τζίντζερο
500-750 g μεγάλα χτένια
3 κρεμμυδάκια φρέσκα (τα πράσινα και άσπρα μέρη)
Αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι κατά τη γεύση
1 κουταλιά ξηρό σέρι
1 κουταλιά σόγια σως
2 κουταλιές ζωμός κοτόπουλου
1 κουταλιά ψιλοκομμένη φρέσκια πρασουλίδα
350 g φετουτσίνια βρασμένα και στραγγισμένα

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΚΟΧΥΛΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ, ΚΑΠΑΡΗ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ, ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑ ...
ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΣΤΙΦΑΔΟ...
Κοκορέτσι ...
ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΠΟΥΡΕ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ...
Γέμιση γαλοπούλας με φρέσκο κάστανο...
ΝΤΙΠ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ...
ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΑΤΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΦΙΝΟΚΙΟ ...
ΜΠΟΥΚΑΤΙΝΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΚΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΥΚΩΤΙ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ...
ΧΤΥΠΗΤΗ ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ...
ΓΚΟΥΑΚΑΜΟΛ ...
ΠΕΝΕΣ ΤΟΥ KΗ ΓΟΥΕΣΤ...
ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΑΣΤΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ...
ΞΙΦΙΑΣ ΨΗΤΟΣ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ...
FALAFEL...
ΞΙΦΙΑΣ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΠΙΤΣΑΓΙΟΛΑ ...
Γλυκόξινες γαρίδες ...
ΡΑΪΤΑ ΜΕ ΜΙΓΜΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ...
ΚΡΥΑ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡA ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΞΙΦΙΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΡΙΝΑΡΑ ...
Μπιφτέκια με Πατάτες στο Φούρνο ...
ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΗ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 203 από 422  Επόμενη

Φετουτσίνια με χτένια και τζίντζερο 0 ψήφοι




 

Υλικά

2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουταλιά ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο τζίντζερο
500-750 g μεγάλα χτένια
3 κρεμμυδάκια φρέσκα (τα πράσινα και άσπρα μέρη)
Αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι κατά τη γεύση
1 κουταλιά ξηρό σέρι
1 κουταλιά σόγια σως
2 κουταλιές ζωμός κοτόπουλου
1 κουταλιά ψιλοκομμένη φρέσκια πρασουλίδα
350 g φετουτσίνια βρασμένα και στραγγισμένα

Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ώσπου σχεδόν να καπνίζει. Βάζουμε το λάδι, το σκόρδο και το τζίντζερο. Βάζουμε προσεκτικά τα χτένια και τα γυρίζουμε καθώς ροδίζουν. Aφού βάλουμε όλα τα χτένια, βάζουμε και τις λαχανίδες στην κατσαρόλα. Βράζουμε τα χτένια περίπου για 2 λεπτά ανά πλευρό. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι ενώ βράζει. Τα μεταφέρουμε σε ένα ζεστό μπολ, μόλις τελειώσει το βράσιμο.
2. Ανακατεύουμε τη σόγια σως, το σέρι και το ζωμό κοτόπουλου και μετά βάζουμε τους χυμούς στην κατσαρόλα. Βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ώσπου να μειωθεί το υγρό
- περίπου 3-5 λεπτά. Επαναφέρουμε τα χτένια στην κατσαρόλα και ρίχνουμε την πρασουλίδα. Ανακατεύουμε για να καλυφθούν με τη σάλτσα και τα ξαναζεσταίνουμε. Σερβίρουμε αμέσως πάνω στα ζεστά φετουτσίνια.

Προηγούμενη Συνταγή 203 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.