2 κουταλιές ελαιόλαδο 1 κουταλιά ψιλοκομμένο σκόρδο 1 κουταλιά ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο τζίντζερο 500-750 g μεγάλα χτένια 3 κρεμμυδάκια φρέσκα (τα πράσινα και άσπρα μέρη) Αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι κατά τη γεύση 1 κουταλιά ξηρό σέρι 1 κουταλιά σόγια σως 2 κουταλιές ζωμός κοτόπουλου 1 κουταλιά ψιλοκομμένη φρέσκια πρασουλίδα 350 g φετουτσίνια βρασμένα και στραγγισμένα
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ώσπου σχεδόν να καπνίζει. Βάζουμε το λάδι, το σκόρδο και το τζίντζερο. Βάζουμε προσεκτικά τα χτένια και τα γυρίζουμε καθώς ροδίζουν. Aφού βάλουμε όλα τα χτένια, βάζουμε και τις λαχανίδες στην κατσαρόλα. Βράζουμε τα χτένια περίπου για 2 λεπτά ανά πλευρό. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι ενώ βράζει. Τα μεταφέρουμε σε ένα ζεστό μπολ, μόλις τελειώσει το βράσιμο. 2. Ανακατεύουμε τη σόγια σως, το σέρι και το ζωμό κοτόπουλου και μετά βάζουμε τους χυμούς στην κατσαρόλα. Βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ώσπου να μειωθεί το υγρό - περίπου 3-5 λεπτά. Επαναφέρουμε τα χτένια στην κατσαρόλα και ρίχνουμε την πρασουλίδα. Ανακατεύουμε για να καλυφθούν με τη σάλτσα και τα ξαναζεσταίνουμε. Σερβίρουμε αμέσως πάνω στα ζεστά φετουτσίνια.
Συνταγή 203 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!