750 γρ φαρφάλες ή πεταλούδες 1 μεγάλο καρότο, ξυσμένο (περίπου 1 φλιτζάνι) 1/3 φλιτζάνι ξηρό βερμούτ ή ξηρό λευκό κρασί 1 φλιτζάνι ελαφρά κρέμα ή μισή-μισή 1/2 κουταλιά αλάτι 1/4 κουταλιά φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι 225 γρ φέτες καπνιστού σολωμού, κομμένο σε κομμάτια των 5 εκ. 1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
Εκτέλεση
1. Βράσε τις φαρφάλες χωρίς αλάτι και στράγγιξε. 2. Στο μεταξύ, σε αντικολλητικό δοχείο των 25 εκ και πάνω από μέτρια φωτιά, βράσε το κομμένο καρότο με 1/2 φλιτζάνι νερό, ώσπου να γίνει τρυφερό, περίπου για 5 λεπτά. Βάλε το βερμούτ και φέρτο σε βράση. Βράσε για 1 λεπτό. Βάλε ανακατεύοντας την κρέμα,το αλάτι και το πιπέρι, βράσε για 1 λεπτό. Βγάλε το δοχείο από τη φωτιά, ανακάτεψε μέσα τα κομμάτια του σολωμού και τον άνηθο. 3. Ανακάτεψε το μίγμα του σολωμού με το ζυμαρικό και σερβίρισε.
Συνταγή 204 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!