10-12 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
1/2 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
1/2 κουταλάκι εστραγκόν ξηρό
1/2 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
8 φιλέτα αντσούγας
1-2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κύβους του 1 εκ.
1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
500 γρ. σπαγγέτι ή λιγκουίνια
τυρί παρμεζάνα για το σερβίρισμα
νιφάδες κόκκινου πιπεριού

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
Μουσακάς με μελιτζάνες ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΑΡΧΑΤ (Luohan Daxia) ...
ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ...
ΠΕΣΚΑΝΤΡΙΤΣΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
Γαριδομακαρονάδα ...
ΡΥΖΟΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΟΣ ΤΑΜΑΡΙΝΔΗΣ...
ΜΟΥΣ ΣΥΚΟ...
ΨΑΡΙ ΨΗΜΕΝΟ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΛΑΤΙΟΥ ...
Κοτόπουλο Λεμονάτο ...
ΨΑΡΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ...
ΚΑΡΝΕ ΜΕΤΣΑΔΑ (Carne Mechada)...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΑΡΙ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ...
ΚΡΕΜΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΡΙΚΟΤΑ...
Φιλέτα μαρινάτα κορεάτικα ...
Κότα με μακαρόνια στο φούρνο ...
Κορνφρίτερς ...
ΝΤΙΠ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΕΣΤΡΟΦΑ...
ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΤΑ ...
ΓΑΛΕΟΣ ΜΕ ΚΡΟΚΟ ΣΕ ΛΑΔΟΧΑΡΤΟ...
ΣΚΟΡΠΙΟΙ ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ...
ΦΙΛΕΤΑ ΣΟΛΩΜΟΥ ΣΕ ΑΛΑΤΙ ...
Μπιφτέκια με Πατάτες στο Φούρνο ...
Κοτόπουλο βραστό ...
ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΡΟΓΚΑΝΟΦ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ...
Κοτόπουλο α λα Γκρέκο ...
Σαλιγκάρια Μουσακάς ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, χορταρικά
Προηγούμενη Συνταγή 159 από 301  Επόμενη

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΣΚΟΡΔΟΛΑΔO ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ 0 ψήφοι




 

Υλικά

10-12 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
1/2 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
1/2 κουταλάκι εστραγκόν ξηρό
1/2 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
8 φιλέτα αντσούγας
1-2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κύβους του 1 εκ.
1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
500 γρ. σπαγγέτι ή λιγκουίνια
τυρί παρμεζάνα για το σερβίρισμα
νιφάδες κόκκινου πιπεριού

Εκτέλεση
1. Θερμαίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε το σκόρδο. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά σε μέτρια φωτιά και μετά προσθέτουμε τις αντσούγες, τις οποίες λιώνουμε με το πιρούνι και τις ενσωματώνουμε στο μίγμα σκόρδου-λαδιού. Προσθέτουμε τη ρίγανη και το εστραγκόν και μαγειρεύουμε για περίπου 1/2 λεπτό ακόμη. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και το κρασί. Ζεσταίνουμε για να βράσει για 4-5 λεπτά, ώστε να μειωθεί λίγο η σάλτσα. Προσθέτουμε την ντομάτα και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το αναμιγνύουμε με τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά.
3. Σερβίρουμε αμέσως σε ζεσταμένα πιάτα με μπόλικη παρμεζάνα και λίγες νιφάδες κόκκινου πιπεριού σε κάθε πιάτο κατά τη γεύση.

Προηγούμενη Συνταγή 159 από 301  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.