1 αστακός 1-1,5 κιλό (ζωντανός) 3 κουταλιές ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια κομμένα σε κύβους 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1,5 κουταλιά ζάχαρη σκούρα 1 κονσέρβα τοματοχυμός (περ. 250 γρ.) 1/2 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί 500 γρ. σπαγγέτι, λιγκουίνια, σπαγετίνι ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα βράζουμε νερό και ρίχνουμε μέσα τον αστακό. Μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει και μετά τον βγάζουμε και τον βάζουμε στην άκρη. Σουρώνουμε το νερό και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα, όπου ρίχνουμε το ζυμαρικό για να βράσει. Στραγγίζουμε μόλις είναι έτοιμο. 2. Στο μεταξύ σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Βάζουμε τον αστακό και ρίχνουμε τον τοματοχυμό. Αφήνουμε να πάρει βράση και προσθέτουμε το κρασί. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. 3. Βάζουμε τον αστακό χωριστά σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και το ζυμαρικό σε ένα μεγάλο μπολ, το περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε σε πιάτα.
Συνταγή 151 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
dimitra 08-10-2009 22:47:29
MOYRLIA
νικολαρακος ελευθεριος 05-09-2009 00:51:00
hmmm...sinithos prota flamparoume k meta svinoume gia na vgaloume ta kolimena glasa apo to tigani i tin katsarola...k oxi to antitheto...
βαγγελιω 07-02-2009 21:05:57
ΕΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΩ?
ΣΜΑΡΑΓΔΑ 28-08-2008 10:33:06
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΗΤΑΝ ΘΕΙΙΚΗ!!!ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ.ΤΗΝ ΣΥΝΙΣΤΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ .ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΜΟΛΙΣ ΣΟΥΡΩΣΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΤΑ ΕΡΙΞΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ,ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΨΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΣΑ ΛΙΓΟ ΝΑ <<ΡΟΥΦΗΞΟΥΝ>> ΣΑΛΤΣΟΥΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΒΑΛΑ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΕΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΑΚΟΥΣ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΜΕ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΕΓΙΝΕ ΧΑΜΟΣ!!
papacharalampous panagiota 31-07-2008 09:14:45
μπραβο η συνταγη ηταν πολυ πολυ καλη υην δοκιμασα
ΝΙΚΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ 29-04-2008 11:36:43
ΓΕΙΑ ΣΑΣ!ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΟΨΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ Κ ΥΣΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΟΤΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ Κ ΛΙΓΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ,ΣΚΟΡΔΟ.ΝΑ ΣΒΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΚΡΑΣΙ Κ ΝΑ ΦΛΑΜΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΚΟΝΙΑΚ!ΥΣΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ Κ ΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΤΑΒΑ ΜΑΣ Κ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΑΣ!
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!