1 χταποδάκι (περίπου 1,5 κιλό) καλά γουλισμένο, πλυμένο και στεγνωμένο και χωρίς το στόμα
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 πρέζα δεντρολίβανο
1 δαφνόφυλλο
1 πρέζα ρίγανη
1 κουταλάκι σπόροι κύμινου
μαϊντανός κομμένος
1 πράσινη καυτερή πιπεριά κομμένη
250 γρ. ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
500 σπαγγέτι

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
Πέννες με στρείδια και σπανάκι ...
ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ (Caesar Salad) ...
ΠΕΝΕΣ ΝΕΑΣ ΟΡΛΕΑΝΗΣ ...
ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΣΗΣΑΜΟΣΠΟΡΟΥΣ...
Μπουγάτσα ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ, ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΑΝΓΚΟ ΨΙΛΟΤΗΓΑΝΙΣΜΕΝΟ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ CAJUN ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ...
Αγκινάρες με γαρίδες...
Τάρτα με Αγκινάρες...
Αγκινάρες Πανέ...
Αγκινάρες Ογκρατέν...
ΣΠΑΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ...
ΑΒΓΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ...
ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ...
ΡΥΖΙ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ - Riso con Basilico e Pomodori...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΑΡΣΑΛΑ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ ...
ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΚΡΕΜΩΔΕΣ ΜΕ ΠΟΡΣΙΝΙ...
ΛΙΚΕΡ ΑΠΟ ΚΑΡΥΔΙΑ ...
ΓΛΥΚΟ ΠΟΤΟ ΑΠΟ ΣΥΚΑ, ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΕΣΤΡΟΦΑ...
Λεμονάδα Nimbu Pani ...
ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ...
ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΜΕ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΑΥΓΑ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΔΙ ΤΡΟΥΦΑΣ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 152 από 422  Επόμενη

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ 0 ψήφοι




 

Υλικά

1 χταποδάκι (περίπου 1,5 κιλό) καλά γουλισμένο, πλυμένο και στεγνωμένο και χωρίς το στόμα
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 πρέζα δεντρολίβανο
1 δαφνόφυλλο
1 πρέζα ρίγανη
1 κουταλάκι σπόροι κύμινου
μαϊντανός κομμένος
1 πράσινη καυτερή πιπεριά κομμένη
250 γρ. ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
500 σπαγγέτι

Εκτέλεση
1. Καλύπτουμε τον πάτο της κατσαρόλας με λάδι, προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το δαφνόφυλλο, τη ρίγανη, το κύμινο, το μαϊντανό, την πιπεριά, τις ντομάτες και το σκόρδο. Βάζουμε πάνω από το μίγμα το χταποδάκι και προσθέτουμε αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε σφιχτά την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά περίπου.
2. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το μεταφέρουμε σε ένα θερμό μπολ σερβιρίσματος.
3. Αναμιγνύουμε το ζυμαρικό με τη σάλτσα του χταποδιού και το σερβίρουμε καυτό.

Προηγούμενη Συνταγή 152 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.