Tο όνομα προέρχεται το γνωστό κοκτέιλ Μαργαρίτα, που με τη σειρά του ονομάζεται έτσι
από τη νήσο Μαργαρίτα (Isla Margarita) της Βενεζουέλας, που είναι ένας ορεινός τροπικός
παράδεισος της Καραϊβικής έξω από τη βόρεια ακτή της χώρας, έχει λιακάδα πάνω από 320
μέρες το χρόνο και πανέμορφες αμμουδιές με φοινικόδεντρα, όπως η Playa el Agua ή η Playa
Parguito, και κλίμα ποτέ πολύ κρύο ή πολύ ζεστό.
1. Αναμιγνύουμε τις γαρίδες, την τεκίλα και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ. Σκεπάζουμε και ψύχουμε για 2 ώρες. Στραγγίζουμε τις γαρίδες. 2. Κτυπάμε τα αβγά και το νερό σε ένα μπολ. Βάζουμε αλατοπίπερο. 3. Ζεσταίνουμε λάδι σε μια μεγάλη χύτρα σε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τις γαρίδες στο μίγμα του αβγού, μετά στο αλεύρι, τις τινάζουμε για να φύγει το υπερβολικό πανάρισμα. Βάζουμε τις γαρίδες στη χύτρα και τις σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν και να μαγειρευτούν, περίπου για 2 λεπτά κάθε πλευρά. Μεταφέρουμε τις γαρίδες σε ένα πιάτο καλυμμένο με χαρτί κουζίνας και στραγγίζουμε. Πετάμε το λάδι. 4. Στην ίδια χύτρα λιώνουμε 1/4 φλιτζ, βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το λεμόνι και τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3 λεπτά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το αλεύρι. Βαθμιαία ρίχνουμε ανακατεύοντας το κρασί για να το σβήσουμε, βράζουμε μέχρι να μειωθεί, περίπου για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και κτυπάμε μέχρι να λιώσει. Πετάμε το λεμόνι. Επαναφέρουμε τις γαρίδες στη χύτρα και ζεσταίνουμε. 5. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό. Το κατανέμουμε στα πιάτα. Βάζουμε από πάνω τις γαρίδες και χύνουμε τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με το άνηθο και σερβίρουμε.
Συνταγή 405 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!