1 κουταλιά συν 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 1 μικρό κομμάτι ξηρή καυτερή πιπεριά λιωμένο 250 γρ. πανσέτα ή μπέικον 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 500 γρ. σπαγγέτι αλάτι και πιπέρι τυρί πεκορίνο ρομάνο τριμμένο
Εκτέλεση
1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά και την πανσέτα και παίρνουμε το λίπος του χοιρινού. Βγάζουμε την πανσέτα και τη φυλάμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν, πετώντας την καυτερή πιπεριά. Επαναφέρουμε την πανσέτα στην κατσαρόλα και τη διατηρούμε ζεστή. 2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με την πανσέτα. Ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο τυρί ανακατεύοντας σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό και σερβίρουμε σε ζεσταμένα πιάτα.
Συνταγή 32 από 124
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!