500 γρ. σπαγγέτι
500 γρ. πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 ως 1 κουταλάκι πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο ή κατά τη γεύση
200 γρ. καπνιστό ζαμπόν ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
60 γρ. τυρί παρμεζάνα ή γραβιέρα φρεσκοτριμμένο
αλάτι

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΣΚΟΡΔΟ-ΛΑΔΙ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙ ...
Ψητές ντομάτες με παρμεζάνα και μαϊντανό ...
Σουφλέ από σπανάκι ...
ΤΥΡΟΠΙΤΤΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΠΟΥΤΑΝΕΣΚΑ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΣΑ ΒΕΡΑΚΡΟΥΖ ΑΠΟ ΛΙΘΡΙΝΙ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΚΡΕΟΛΗΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ, ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΣΚΟΡΔΟΛΑΔO ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ...
ΨΗΤΟ ΤΥΡΙ ΜΠΡΙ ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΦΡΑ ΔΙΑΒΟΛΟ - ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ 2 ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ ...
ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΒΟΤΚΑ, ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΟΠΟΛΤΟ ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΦΡΑ ΔΙΑΒΟΛΟ ...
ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΑΡΝΙΣΙΑ ΣΕ ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΑΦΡΑΝ ...
ΠΑΠΙΑ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΡΑΓΚΟΥ ...
Γέμιση γαλοπούλας...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΑΡΙ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ...
Μακαρονάδα με τόνο ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΜΕΛΙ ...
ΜIΛΦΕΪΓ ΜΕ ΡΟΚΦΟΡ ...
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΚΑΛΑΒΡΙΑΣ ΜΕ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΜΑΡΟΛΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΙΚΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, κρεατικά
Προηγούμενη Συνταγή 33 από 124  Επόμενη

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΖΑΜΠΟΝ 1 ψήφοι




 

Υλικά

500 γρ. σπαγγέτι
500 γρ. πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 ως 1 κουταλάκι πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο ή κατά τη γεύση
200 γρ. καπνιστό ζαμπόν ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
60 γρ. τυρί παρμεζάνα ή γραβιέρα φρεσκοτριμμένο
αλάτι

Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του.
2. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε το πράσο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθεί. Βάζουμε το λευκό πιπέρι και 1 κουταλάκι αλάτι και στη συνέχεια το σβήνουμε με το ζωμό κοτόπουλου. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι το πράσο να μαλακώσει καλά. Αν στεγνώσει προσθέτουμε από το νερό που βράζει το ζυμαρικό.
3. Αναμιγνύουμε το ζυμαρικό με τη σάλτσα σε πολύ χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε ρίχνοντας και το τριμμένο τυρί.
4. Σερβίρουμε αμέσως σε ζεσταμένα πιάτα.

Προηγούμενη Συνταγή 33 από 124  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.