1/2 φλιτζ. (125 ml) ελαιόλαδο υπερπαρθένο
675 γρ. μεγάλες γαρίδες με τα κελύφη τους
4-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια (10 ml) φρέσκο θυμάρι
1/2 κουταλάκι καυτερές κόκκινες νιφάδες ή κατά τη γεύση
αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο ή κατά τη γεύση
μαϊντανός τεμαχισμένος για γαρνίρισμα
Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΣΑΛΑΤΑ WALDORF...
ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΝΤΟΥΚΑ ΚΑΙ ΚΟΥΣΚΟΥΣ...
ΚΡΟΚΕΤΕΣ ...
ΚUSHARY...
ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΨΙΛΟΤΗΓΑΝΙΣΜΕΝΑ...
ΣΑΛΑΤΑ PANZANELLA...
ΚΡΕΠΕΣ ...
ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΠΑΠΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΟΣ ΠΑΠΙΑΣ...
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ...
ΣΟΥΠΑ ΣΤΡΑΤΣΙΑΤΕΛΑ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ...
Μοσχάρι με κολοκυθάκια στο φούρνο ...
ΣΑΛΤΣΑ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ...
ΦΡΙΤΑΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ...
ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΜΕ ΠΕΝΝΕΣ...
Σαλάτα με κοτόπουλο, ανανά και μακαντάμια...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΠΕΝΕΣ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ...
ΑΥΓΑ ΜΕ ΛΕΥΚΕΣ ΤΡΟΥΦΕΣ...
ΨΙΛΟΤΗΓΑΝΙΣΜΕΝΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ...
ΓΑΡΙΔΟΣΟΥΠΑ...
Φετουτσίνια με χτένια πορτοκάλι και λαχανικά ...
ΓΛΥΚΟ ΠΟΤΟ ΑΠΟ ΣΥΚΑ, ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ...
ΨΑΡΙ ΦΕΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ (ΤΟΝΟ Ή ΞΙΦΙΑ Ή ΣΥΝΑΓΡΙΔΑ) ...
ΣΑΛΤΣΑ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΑΜΠΟΥΚΑ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΓΚΟΡΓΚΟΝΤΖΟΛΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ...
ΠΙΤΑ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ ...

Συνταγές » Θαλασσινά
Συνταγή 1 από 137  Επόμενη

ΓΑΡΙΔΕΣ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΕΣ (Scampi alla Veneziana)1 ψήφοι




 
Αν και εδώ εμφανίζεται ως κύριο πιάτο, το κλασικό αυτό βενετσιάνικο έδεσμα, αποτελεί θαυμάσιο ορεκτικό με τον καθένα να καθαρίζει τις γαρίδες του. Σερβίρεται με μπόλικο φρέσκο τραγανιστό ψωμί για “βούτες” στη σάλτσα.
Υλικά
1/2 φλιτζ. (125 ml) ελαιόλαδο υπερπαρθένο
675 γρ. μεγάλες γαρίδες με τα κελύφη τους
4-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια (10 ml) φρέσκο θυμάρι
1/2 κουταλάκι καυτερές κόκκινες νιφάδες ή κατά τη γεύση
αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο ή κατά τη γεύση
μαϊντανός τεμαχισμένος για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις γαρίδες, το σκόρδο, το θυμάρι και τις καυτερές νιφάδες, μέχρι να ροδίσουν και να σφίξουν οι γαρίδες, περίπου για 4 λεπτά (προσοχή να μην παραβράσουν). Βάζουμε αλατοπίπερo και τις σερβίρουμε γαρνιρισμένες με τον μαϊντανό.

Συνταγή 1 από 137  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.